Nτιζαϊνάτα και μ' ένα ευρώ


Περνώντας την γεμάτη φτώχεια αλλά και ζωή Ζήνωνος, παρατήρησα σ' ένα απ' τα πολλά χύμα μαγαζάκια γύρω, ένα μίνιμαλ ντιζαϊνάτο μπουκάλι, σε πολλές διαφορετικές χρωματιστές βερσιόν και μια χειρόγραφή απίστευτη τιμή από κάτω: μόλις με 1 ευρώ! Γέα!, πήρα 3 χρώματα, 3€ μόλις, τα βάζεις στο σπίτι και μάπα να' ναι κάνουν καλό εφέ σκέφτηκα. Τα δοκίμασα δε και, ήταν μια χαρά.
Δύο μέρες μετά πήγα και το μελέτησα καλύτερα το πράγμα. Μπορεί όλα να είναι πολύ βασικά, ράφια κακοβαλμένα, ταμπέλα ένας μουσαμάς με logo από ms word, μπουκαλάκια και σαπουνοειδή πεταμένα στο κέντρο σε πρόχειρες κούτες, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι όλα το εξωφρενικά οικονομικό του πράγματος. Σχεδόν όλα μόλις με 1€, και μάλιστα πολλά με εξαιρετικές συσκευασίες, έχουν στον σχεδιασμό τους την ευρωπαϊκή ματιά.
Πήρα κι άλλα λοιπόν, έδωσα 10€, έφυγα φορτωμένος και είπα να τα εξετάσω προσεκτικότερα. Όντας πειραματόζωο -για χάρη σας αναγνωστες-και μετά από ένα μήνα χρήσης δηλώνω την ικανοποίησή μου και συνεπώς σας τα παρουσιάζω.


Καταπληκτικά μπουκάλια, βραβείο συσκευασίας μόλις με 2 ευρώ. Κοίτα τις πλάτες τους, τα γυρνάς και τα κρατάς για πάντα σαν ντιζάιν ομπτζεκτς (και το άρωμά τους φινετσάτο, ιδίως των εσπεριδοειδών)



Δεν είναι φανταστικά; Μια απλή φόρμα στο μπουκάλι με ταιριαστή μονόχρωμη λευκή σκέτη και χωρίς κραυγές τυπογραφία, σύνθεση που αναδεικνύει τους μοναδικούς πρωταγωνιστές τα φανταχτερά χρώματα.


Ma che consistenza, che armonia di colori!


Ναι, βαριέμαι να σιδερώνω σεντόνια! Ma che colori!


Ωραία αντισηπτικά σαπουνάκια με 0,50€


Χωρίς ντιζάιν αλλά και πάλι του 1€: τύπου sanex αντιβακτηριδιακό αφρόλουτρο, και αριστουργηματικό με μούρα αφροειδές.


Πάλι με ένα ευρουλάκι αποσμητικά χώρου, το βανίλιας συνήθης μυρωδιά, το κανέλλας ποίημα τόσο που αν βαριέμαι στο σπίτι ψεκάζω για ακαριαίο φαν.


Ξεχάστε τα Axe με τα 4€ (στας Ευρώπας τα Axe κάνουν 1.50€). Εδώ ωραία αντρίκεια αποσμητικά του ενός, χωρίς καμμία παρενέργεια στις ευαίσθητες μασχαλίτσες.


Φίλες μου νοικοκυρές, το λίτρο χλωρίνη κάνει 2 τόσο. Εγώ σας δίνω 2 λίτρα, αποτελεσματικά (λαμπίκο μου κάνει την τουαλέτα) μόλις με 100 λεπτά και σ' ότι άρωμα θες.


Και βασικό: εκεί που αρχικά πιστεύεις ότι είναι φτιαγμένα μαζικά και και της κακιάς ώρας σε κάποια Ανατολή, διαπιστώνεις ότι φτιάχνονται από ισπανικές και ιταλικές βιομηχανίες, γι' αυτό και το μουράτο ντιζένιο.


Και τέλος το ωραιότερο, στο πρωινό φως το εφεδάκι που κάνει στον τοίχο η αντανάκλαση των μπουκαλιών (ναι μάμμυ, θα τα καθαρίσω πλακάκια!)



• MrPrice: Πατησίων 209- Κολιάτσου, Αχαρνών 56 - Βικτώρια-Μουσείο, Ζήνωνος 17 - Ομόνοια