Θα μας φάει η φθήvια!


Καιρό είχα να κάνω ποστ. Μια βδόμαδα λόγω αναμπουμπούλας πολιτικής -κατά βάση το μπλογκ έχει θέμα, αισθάνεται εκτός τόπου και χρόνου, αλλά τι κερδίζεις με την μίρλα; τίποτα-, και πολύ καιρό ποστ γεύσεων.
Ξεκινάμε οικονομικά: πιθανότητες να πετύχεις σουβλάκι κάτω από 2€; ένα 30%. Κάτω από ένα 1.50€; Σχεδόν ανύπαρκτες αλλά να που υπάρχει. Και μάλιστα 1.20€ και πραγματικά εξαιρετικό. Και αφορά όλα τα τυλιχτά, συν λουκάνικο και τα highly recommended κοτοπουλίσια μπιφτέκια και κεμπάμπ. Εύγε, τιμή για πανηγυρισμούς, ας συνειδητοποιήσουν οι σουβλατζήδες μας σε τι χώρα ζούνε πια!
• Μπες στο Ψητό, Πειραιώς 208, απέναντι απο "Μιχ. Κακογιάννη"


Άλλη έκπληξη στα Δυτικά. Εξαιρετικά τα σοκολατένια μελομακάρονα που δοκίμασα σ' έναν συνοικιακό φούρνο σε κόμβο στο Περιστέρι. Απολαυστικά ζουμερά εντός, και πραγματικά ταιριαστή λευκή σοκολάτα στο έξω. Η τιμή μόνο 6€/κιλό, τα δε σκέτα 5€, εξάλλη θα γίνει αν το μάθει κάποια Νταίζη στα Βριλήσσια. Πολύ χαμηλές τιμές σε όλα του, επαξίως το αργυρό μετάλλιο .
• Σμυρνέικο, Θηβών 20, γωνία με Λ. Αθηνών.


Κι εδώ η απογοήτευση. Άνοιξε νέος φούρνος ΒENETH (Mπένεθ) στην Κάνιγγος. Αυτή η λατρεία για το ντιζάιν -εξαιρετική όντως διακόσμηση- με οδήγησε στο να πληρώσω αυτό το λαχταριστό στην όψη μακρυναράκι ελιόψωμου στα 2,05€! Πολύ καλό στην γεύση, αλλά ελιές+ζυμάρι 700 δραχμές; Βαθειά τρομοκρατημένος δεν κοίταξα καν τριγύρω για τα άλλα τιμές, μή δω κάτι και με ταράξει, και με σκυφτό κεφάλι έφυγα απορημένος.


Εξίσου τσιμπημένος ξεκίνησε και ο Χατζής στο Σύνταγμα (Θεέ, μιλώ συνέχεια για λεφτά πια!). Αλλά τουλάχιστον προσαρμόστηκε και προτείνω αυτή την καταπληκτική πίτα λαχανικών (1.50€), αφράτη αφράτη μ' όλα τα ζουμιά των λαχανικών στο τοπ της γεύσης τους.
• Χατζής, Μητροπόλεως 5


Καταγγέλω στο τέλος τα ikea, που αφού έφτιαξαν την λιχουδιά με 2€, λουκουμάδες με σοκολάτα ή κάτι-σαν-μέλι, το καλοκαίρι, αποφάσισαν να την αποσύρουν χωρίς κανένα λόγο. Μιλάμε για το soldout πιάτο, σε κάθε τραπέζι υπήρχε από ένα! (Σωστά, την βγάζανε όλοι μ' αυτό και δεν κάνανε σεφτέ, το πιθανότερο).