ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥ ΡΑΠΕΡ

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στη Γερμανία η απόφαση της επιτροπής των βραβείων “Μπάμπι” να τιμήσουν τον τυνησιακής καταγωγής ράπερ Μπουσίντο με ένα χρυσό αγαλματάκι για τη συμβολή του στην …”ειρηνική ενσωμάτωση” των ξένων στη γερμανική κοινωνία! Ο Μπουσίντο έχει γίνει διαβόητος για στίχους του όπως “τρέμετε λούγκρες, θα σας πνίξουμε με αέρια”, “κοιτάχτε με πως πλακώνω τις αδελφές” και άλλες τέτοιες ομορφιές…Στο παρελθόν ανάλογο σάλο είχε προκαλέσει και η εμφάνισή του σε συναυλία κατά της “νεανικής βίας”  στο Βερολίνο.

bushido

Τα “Μπάμπι” θεωρούνται η πιο σημαντική ετήσια απονομή βραβείων  για τους γερμανόφωνους καλλιτέχνες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής και την τελετή παρακολουθούν κάθε χρόνο έξι εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν ήδη μέσα στην αίθουσα, όταν πήρε το λόγο ο επίσης βραβευμένος ανοιχτά γκέι μουσικός του συγκροτήματος Ρόζενστολτς Πέτερ Πλάτε (φωτογραφία κάτω): “Δεν το βρίσκω σωστό να βραβεύουμε ένα μουσικό που γράφει στίχους ομοφοβικούς, στίχους μισογύνικους, στίχους απάνθρωπους. Νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω, αλλιώς δεν θα μπορώ να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη”, μια δήλωση που έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα από το κοινό. Ένας άλλος παλιός νικητής δήλωσε ότι θα επιστρέψει το βραβείο του, χαρακτηρίζοντας τον Μπουσίντο “επικίνδυνο εγκληματία”.

rosenstolz

Αντιδράσεις καλλιτεχνών που σίγουρα προκαλούν εντύπωση αφού τα βραβεία διοργανώνει ο όμιλος Μπούρντα, από τους πλέον ισχυρούς ομίλους μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία, και ειδικά στο χώρο του λεγόμενου “γυναικείου” τύπου…

[via]