Έκατσα και είδα ειδήσεις.


Έκατσα σήμερα και είδα ειδήσεις στο Mega. Χωρίς να αλλάξω κανάλι. Όλες.
Όλο το δελτίο αφορούσε έμμεσα ή άμεσα τον Παπαδήμο, κάποια στιγμή βγήκε ο Μανόλης Σπινθουράκης μέσω skype από τις Βρυξέλλες να μας ενημερώσει πώς παν τα κέφια, αν τους έβαλε χιόνι φέτος, αν ισχύει ότι δεν έχει τίποτα να κάνεις στην πόλη και μετά τις οχτώ όλα νεκρώνουν και οι Βέλγοι κλείνονται στα σπίτια και αυτοκτονούν με λαρδί και μάλλον τον ξυπνήσαμε τον άνθρωπο γιατί εμφανίστηκε αχτένιστος, σαν να μην έχει πιει καφέ και βαριόταν να σηκωθεί να ανάψει και το φως, από τι ώρα κοιμήθηκε ο Σπινθουράκης, όχι απορία το έχω, πού είναι οι Βρυξέλλες, Ευρώπη δεν είναι, καλά δεν τα θυμάμαι.
Στο δίπλα παράθυρο είχε βγει ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον και σκέφτηκα ότι ποτέ δεν έχω δει τον Ιγνατίου ζωντανό, άσε που μπορεί η φωτογραφία που του έχουν με το συντριβάνι από πίσω να είναι από την εποχή που πρωτοάνοιξε το Mega και τώρα ο άνθρωπος θα είναι 85 χρονών γιατί όταν εδώ είναι 8 το βράδυ εκεί θα είναι χαράματα και καταπονείται ο οργανισμός με τα ξενύχτια και ίσως η ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση να έγινε με τον Ιγνατίου με πυτζάμες ξαπλωμένο κάτω από τα σκεπάσματα και τα σάλια στο μαξιλάρι, που είναι η Ουάσινγκτον, Αμερική δεν είναι, μήπως μετά βγήκε για ποτό, μήπως βγαίνει για ποτό μετά από κάθε σύνδεση με την Τρέμη γιατί εκεί θα έχει πράγματα να κάνεις.
Εκτός από τους δύο κοιμισμένους ρεπόρτερ στο εξωτερικό και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο εσωτερικό με τους κύκλους στο γόνατο από την αυπνία, μπορεί μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του Παπαδήμου όλοι ταυτόχρονα οι συντάκτες εκεί έξω να έπεσαν κάτω σαν ναρκοληπτικοί και να κοιμήθηκαν σαν τον Μάικ στο My Own Private Idaho, δεν είχε κάτι άλλο το δελτίο, μόνο τον Σπηλιωτόπουλο που δεν έδωσα βάση.
Δύο λεπτά πριν τις εννέα, είχα πιστέψει ότι σήμερα δεν έγινε τίποτα άλλο, ληστείες δεν είχαμε, κανείς δεν πέθανε, όλοι περιμέναμε το όνομα, μέχρι που η Τρέμη άρχισε από το πουθενά να μου μιλάει για το νέο βιβλίο της Νίτσας Λουλέ σε μια παρουσίαση που έγινε και παραβρέθηκαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι και φαντάστηκα ότι αυτή η Λουλέ μεγάλο μέσο θα έχει στο κανάλι, η Σταματέρη του Mega, γι’ αυτό την βάζουν, μετά αναρωτήθηκα πόσο καιρό έχω να δω τον Σόμπολο, αλλά ίσως περιμένει να αρχίσουν τα μεγάλα κρύα να βάλει την καμπαρτίνα και να βρέχει και να βάλει από πάνω αυτό τον μουσαμά που πέφτει η σταγόνα της βροχής στον τσίγκο. Ίσως κάθε μέρα οι ειδήσεις κλείνουν με μια παρουσίαση βιβλίου γιατί λείπουν οι εκπομπές βιβλίου από την τηλεόραση.
Αμέσως μετά η Τρέμη άρχισε να μου μιλάει για την πρεμιέρα της παράστασης του Παπακαλιάτη με τις περούκες που μπήκε στο δεύτερο χρόνο της και μίλησε και ο Λαζόπουλος και η Δήμητρα Γαλάνη που διαπίστωσα ότι έχει σταματήσει να βάφει τα μαλλιά της αλλά και ο ίδιος ο Χριστόφορος κάπως μπλαζέ κάπως κουρασμένος αλλά δεν τον ρώτησαν για την πολιτική κατάσταση και αυτό ήταν μεγάλο κρίμα. Ίσως κάθε μέρα οι ειδήσεις κλείνουν με μια θεατρική παράσταση γιατί λείπουν οι εκπομπές θεάτρου από την τηλεόραση. Αμέσως μετά η Τρέμη μου μίλησε για μια έκθεση τρακτέρ στην Καρδίτσα και ευτυχώς γιατί λείπουν οι εκπομπές τρακτέρ από την ελληνική τηλεόραση.
Το τελευταίο δεν έγινε αλλά ωραίο θα ήταν, έτσι κι αλλιώς ωραίο ήταν που το δελτίο τελείωσε με Παπακαλιάτη, ίσως θα έπρεπε κάθε μέρα κάθε ώρα να τελειώνουν το δελτίο με Παπακαλιάτη για πάντα.
Στα πρότυπα του πατέρα μου που βλέπει ειδήσεις πέντε ώρες σερί κάθε απόγευμα σε διάφορα κανάλια, τις κανονικές ημέρες που δεν έχουμε πολλές ειδήσεις, μετά το Mega έβαλα 902 που είχε μια ομιλία της Παπαρήγα σε μια αίθουσα με εργάτες, όλοι άντρες, για το πώς το ευρώ είναι το όχημα με το οποίο το κεφάλαιο μεγαλώνει και φορούσε ένα μωβ σακάκι με ροζ μπλούζα και διαπίστωσα επειδή την είχε πολλή πολλή ώρα ότι βάφει τα μαλλιά της, ενώ η Γαλάνη θυμίζω όχι. Μετά είχε διάφορα ρεπορτάζ όπου μας καλούσαν σε αγώνες, όλα τα ρεπορτάζ με κάλεσαν σε αγώνες, μετά είχε μια φοιτήτρια που έλεγε ότι δεν δέχεται να πληρώνει μερικές φορές στη λέσχη της σχολής της για να φάει ούτε να πληρώνει συγκοινωνίες για να πάει στη σχολή της, μετά έναν που μιλούσε σε μια ντουντούκα αλλά τόσο σιγά που δεν ακουγόταν διαμαρτυρόμενος σε μια γειτονιά με πολλά δέντρα σαν το Ψυχικό, επειδή είναι άνεργος αλλά δεν ήθελε να ενοχλήσει κιόλας. Αύριο στις 12 στην Ομόνοια έχει συγκέντρωση φοιτητών.
Ο Στάη είχε τον Παπαδημητρίου που έλεγε για την αναδάσωση.