Μην το ράψεις στο Tailor


“Ωραίο μαγαζί” σκέψη που σίγουρα έχει κάνει οποιοσδήποτε περνά απ’ τις αρχές καλοκαιριού απ’ την Πλατεία Αγ. Ειρήνης. Tailor Made το όνομά του, τιμή μάλλον στα ραφτάδικα του εμπορικού τριγώνου. Η επένδυση φανερή κι ακριβή, η διακόσμησηκινείται στις γραμμές του ονόματος με μοτίβα ραπτικής παντού ακόμα και στα σχέδια στους τοίχους, βαρύ γυαλιστερό ξύλο τα τραπέζια, παλιές καρέκλες συνδυασμένες με γυμνούς ξύλινους πάγκους, ατμοσφαιρικότατη εναλλαγή σκοτεινών και φωτεινών σημείων που αναδεικνύουν τα βιντάζ αντικείμενα τριγύρω και ενοποιούν το όλο. Στον τοίχο δε σκαλισμένη η μορφή του Τσίλερ (έγινε με χρήση προτζέκτορα) δίνει ακόμα περισσότερο χαρακτήρα.
Δεν είναι όμως μόνο το ντεκό, είναι κι ο καφές: απ’ τις πολλές επισκέψεις και ρωτώντας τον ιδιοκτήτη μάθαμε ότι οι κόκκοι καφέ έρχονται εδώ πράσινοι και το καβούρδισμά τους γίνεται καθημερινά στο πατάρι. Έξι διαφορετικές ποικιλίες, άλλες κάθε μέρα, που οι σερβιτόροι/baristas που γνωρίζουν βαθιά το αντικείμενο μπορούν και εξηγούν παραστατικότατα τις αποχρώσεις στην γεύση τους “τελείωμα φουντούκι”, “οσμή από πορτοκαλεώνες της Βραζιλίας” και άλλα που ψαρώνουν. Άλλη ειδίκευση και τα τσάγια, άπειρα στον κατάλογο με πολύ ωραία fruity fusions. Tο επίσης καλό οι τιμές, χαμηλές για κέντρο και τριγύρω: πήραμε τσάι 3€, freddo με 3.20€. Τέλος, στο βάθος, εκεί στα καφάσια πωλούνται προιόντα του microroastery και σύνεργα για την σωστή παρασκευή.
Το καλοκαίρι με τα τραπεζάκια ήταν χαρά θεού, τώρα που χειμωνιάζει είναι το στοίχημα για το tailor να δώσει κι αυτή την κουλ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του. Θα το πετύχει; Γιατί όχι, κι αλλά στυλάτα μαγαζιά έχουμε, αλλά με ειδίκευση ελάχιστα.
•Tailor made, Πλ. Αγ. Ειρήνης, web
ps. Mην παρκάρετε στην Πλατεία, η Δημοτική γράφει :-)