Γκέι για πλάκα

Λοιπόν, τι έγινε; πετάξατε αετό; θυμάμαι μόνο μια φορά μικρός, να έχω πετάξει χαρταετό. Πρώτη και τελευταία μιας και παραλίγο να με σηκώσει μαζί του, τόσο αδύνατος που ήμουν. Βέβαια παραμένω μικρός αλλά θέλω να πιστεύω πως έχω βάλει λίγα κιλά παραπάνω.

Που λέτε, μου είχε περάσει απ' το μυαλό μου κάποια στιγμή, τι ωραίο σενάριο για ταινία που θα ήταν, αν ένας ετεροφυλόφιλος νεαρός που πιστεύει πως οι δικοί του τον αγαπούν πάρα πολύ και που δεν θα υπήρχε περίπτωση να τον διώξουν ποτέ.. να τους έλεγε για δοκιμή πως είναι γκέι. Έτσι να ταράξει λίγο τα νερά, να δει από πρώτο χέρι κατά πόσο αυτό αληθεύει. Και το κλου της όλης ιστορίας; να υπάρχει μια κρυμμένη κάμερα για να καταγράψει τις αντιδράσεις.

Τελικά δεν υπάρχει αυτό που λένε, "αυθεντική ιστορία". Ψάχνοντας στο youtube για κάτι εντελώς άσχετο, έπεσα πάνω στο παρακάτω βίντεο. Το οποίο μπορεί να μην έχει το ακριβές στόρι που είχα κατά νου (όχι, κάστινγκ δεν είχα κάνει ακόμα) αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτό που είχα στο μυαλό: μια κρυμμένη κάμερα, ένας ετεροφυλόφιλος νεαρός (στην προκειμένη περίπτωση δύο) και η αποκάλυψη του "μυστικού". Το βίντεο ξεκινά εξηγώντας πως πρόκειται για φάρσα και αν θες να μπεις κατευθείαν στην υπόθεση, πήγαινε στο 02:25".




Αυτό που αντιμετωπίζουν ως αστείο οι δύο νεαροί, είναι αυτό που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά παιδιά: το γεγονός πως οι οικογένειά τους, δεν είναι και τόσο οικογένεια γι' αυτούς. Δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο δραματικός από όσο πρέπει, όμως δεν έχω συναντήσει ως στιγμής κάποια άλλη περίπτωση. Οι δύο νεαροί γελούν πριν το 2:25" και ο γιος της κυρίας λέει πως εύχεται η μαμά του να μην φλιπάρει και τον μαχαιρώσει, χα-χα-χα. Εντελώς βολικό είναι πως δεν λαμβάνει μέρος ο μπαμπάς στην ιστορία. Εκεί θα είχε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βλέποντας την αντίδραση της μητέρας. Ίσως να χρειάζονταν και κασκαντέρ οι δύο.

Υπέρ τους -αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο- είναι πως μάλλον μένουν στο Ιράν. Χρειάζεται μεγάλα κότσια έστω για να κάνεις μια τέτοια πλάκα; υποθέτω. Αφού λοιπόν, η μαμά βγάλει την παντόφλα και τους αρχίσει, αφού τους στολίσει με τα γνωστά περί του πόσο μη φυσιολογικό είναι αυτό και αφού τους πετάξει έξω (ή τουλάχιστον προσπαθήσει -οι τύποι συνεχίζουν να επιστρέφουν περισσότερο από όσο η Κινέζα στα Ιπτάμενα Στιλέτα που δεν έλεγε να μείνει στο έδαφος πεθαμένη) στο τέλος θα φιληθούν και θα τα βρουν και θα ρίξουν και ένα γέλιο, βρε αδελφέ. 

Αναρωτιέμαι αν κατάλαβε πραγματικά ο νεαρός τι παίχτηκε. Αν συνειδητοποίησε πως ένας από τους δύο ανθρώπους που τον έφερε στην ζωή, ουσιαστικά τον πέταξε έξω σαν να μην ήταν ποτέ μέλος της οικογένειας.

Τελειώνοντας, θα κλείσω με ένα σχόλιο που είχε το βίντεο στο youtube:

This could be funny, except this is what MANY young homosexuals actually go through when they "come out" to their family for real. They are disowned and told never to talk to their own famlies (moms and dads included) ever again. Other young homosexuals go through even worse.

 Περαστικά μας.