Keiji Ashizawa - Αρχιτέκτονας

Λοιπόν... Γεννημένος το 1973 στο Τόκιο ο Keiji Ashizawa αποφοίτησε το 1995 από το πανεπιστήμιο της Yokohama, έγινε πρώτα γνωστός ως εσωτερικός διακοσμητής και αρχιτέκτονας, ωστόσο προχώρησε και στο Product desing και αυτό είναι που κέρδισε την προσοχή του Wallpaper Magazine. Το γραφείο του λειτουργεί από το 2005 και ο ίδιος έχει δημιουργήσει έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων. Κάθε προϊόν του γίνετε με βάση τη φιλοσοφία του αυστηρού deisng και της λογικής σκέψης (ότι και να σημαίνει αυτό).



Αρχιτεκτονική:
Οι περισσότερες δουλείες του έχουν γίνει στο Τόκιο, ωστόσο τελευταία άρχισε να κάνει περισσότερες δουλειές στην επαρχία με εξοχικές κατοικίες ενώ πλέον να συνεργάζεται και με συνεργάτες του εξωτερικού

11Boxes

Έπιπλα:
Ο ίδιος ισχυρίζεται οτι αντλεί έμπνευση από τις ταινίες, την λογοτεχνία, το περιβάλλον και τα υλικά γύρω του και φυσικά από τα graphic novels. Συμπληρώνει λέγοντας ότι πιστεύει πως"Είμαι Αρχιτέκτονας. Μερικές φορές είμαι μηχανικός, σχεδιαστής ή απλά εργοδηγός. Υπάρχει ένα είδος σχεδιασμού που μπορεί να υλοποιηθεί με την συμμετοχή σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα κατασκευής. Για παράδειγμα στο Flat Packing Pieces και στο φωτιστικό Parabola κάποια πράγματα μπορούσαν να γίνουν μόνο με τις πληροφορίες των εργατών στο εργοστάσιο."

Flat Packing Pieces

Parabola

"Η λέξη αρχιτέκτονας είναι η καλύτερη λέξη για να περιγράψει αυτό που κάνω."





"Υπάρχει ένα είδος έκφρασης που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την αρχιτεκτονική"
Σε ερώτηση αν προτιμάει το product design από την αρχιτεκτονική δεν κάνει καμία επιλογή. Απαντώντας πως με το product deisng διασκεδάζει περισσότερο επειδή μπορεί να έχει ο ίδιος τον έλεγχο σε ό,τι κάνει. Με την Αρχιτεκτονική όμως δημιουργεί κάτι που θέλει χρόνο και έχει τον έλεγχο μιας ομάδας ατόμων κάτι που τον ευχαριστεί.

Ωστόσο οι απόψεις του καταγράφηκαν το 2007 σε συνέντευξη του neojapanisme από τότε δεν ξέρω κατά πόσο άλλαξε τις απόψεις του και κατά πόσο η ελεύθερη μετάφραση μου είναι και η σωστή. Εγώ τον συνάντησα στο Wallpaper του Νοεμβρίου ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες από την Ιαπωνία.