Καλημέρα Πατρίδα

Ελπίζω τα βουνά σου να τα τυλίγει μια υπέροχη ηλιοφάνεια σήμερα όπως εκείνη την ημέρα που σε είχα δει. Σήμερα ξύπνησα με καλά νέα, ελπίζω ο ουρανός να τα έφερε και σε εσένα. Πως είναι τα πράγματα εκεί; Ηρέμησαν λίγο οι ψυχές που βρίσκονται κοντά σου;


Είμαι περήφανη που γράφω σε αυτό το blog ότι ακόμη μια χώρα αναγνώρισε την γενοκτονία μας, απο χθες λοιπόν η Γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων είναι επίσημα αναγνωρισμένη. H ψηφοφορία έγινε εχθές και οι ψήφοι ήταν 131 υπέρ και 130 κατά της αναγνώρισης, από ότι διάβασα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας δεν ήθελε να γίνει καμία αναγνώριση καθώς έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία φυσικά κάλεσε τον πρέσβη της να γυρίσει πίσω και να απομακρυνθεί απο την Σουηδία... Μπορεί να το κάνει σε όλες τις χώρες αυτό παρακαλώ;


Η αλήθεια είναι όμως ότι ο κύβος ερρίφθη και οι αγώνες μας ακούγονται πλέον πιο δυνατά απο ποτέ, η Επιτροπή Εξωτερικών της αμερικάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων είχε κάνει το ίδιο πριν μια εβδομάδα.

Μετά λοιπόν από μερικές πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία, ήρθε η Σουηδία και η Αμερική βαδίζει σε καλό δρόμο προς την αναγνώριση της Αρμένικης γενοκτονίας. Ωστόσο η αναγνώριση της Σουηδίας είναι η πιο σημαντική γιατί έχουμε την ταυτόχρονη αναγνώριση και των τριών φυλών της περιοχής του Πόντου. Μακάρι να γίνει αυτό παράδειγμα σε όλους μας και να καταφέρουμε την ταυτόχρονη αναγνώριση παντού.


Αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο σε αυτούς που μας χλεβάσανε, σ'αυτούς που γελάγανε με το όνειρό μας και στην Ελληνική Κυβέρνηση που ακόμη κάνει το κορόιδο. Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσει ποτέ, το ντόμινο άρχισε να πέφτει και οι Τουρκία μετράει τις ημέρες που θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναγνώριση.