20 EPs for 2010.


Σήμερα ξεκινάει η ψηφοφορία των Ελλήνων bloggers [τον όρο blogovision δεν τον υιοθετώ γιατί δεν τον καταλαβαίνω, ο gone4sure είναι ο Κωστάλας, προτείνω να το πούμε Φεστιβάλ Μπλογκ Θεσσαλονίκης] για την ανάδειξη των 20 καλύτερων άλμπουμ του 2010. Προβλέπω ότι θα ξαναβγούν οι National, δεν έχει κάνει πολύ σεξ ο κόσμος φέτος, θυμάμαι να το συζητάω με τους φίλους μου (το όχι πολύ σεξ φέτος) οπότε θεωρείται δεδομένη η ανάδειξη στέρεων μοναχικών πόνου/εμμηνόπαυσης πλουταρχικών άλμπουμ, είναι και το ΔΝΤ, είναι πολλά που μας σημάδεψαν-δικαιολογημένη η στροφή στην απόγνωση. Το ΝΜΕ πρόλαβε, τα έβγαλε χτες [National δεν έχει μέσα, οι Βρετανοί πηδάνε δηλαδή, τι ανάγκη έχουν].
Είχα στο μυαλό μου πιο εξειδικευμένες λίστες φέτος για το 2010, να το δείχνω σε 20 χρόνια από σήμερα που θα έχουν πεθάνει τα link και ούτε εγώ δεν θα τα θυμάμαι, γι' αυτό δεν θα ανεβάζω ένα άλμπουμ την ημέρα αλλά δύο δεκάδες τις αντίστοιχες ημέρες. Πρώτη λίστα, τα 20 καλύτερα ΕΡ.
  1. Tanlines: Settings EP
  2. The Samps: The Samps EP
  3. Chad Valley: Chad Valley EP
  4. Lemonade: Pure Moods EP
  5. Painted Palms: Canopsy EP
  6. Micah Smith & mirF: Kosmos EP
  7. oOoOO: No Summer4U CD-R
  8. Tropics: Soft Vision EP
  9. S U R V I V E: LLR002 EP
  10. Zola Jesus: Valusia EP
  11. Wooden Shjips: Vol. 2
  12. Com Truise: Cyanide Sisters EP
  13. CoolRunnings: Babes Forever EP
  14. DOM: Sun Bronzed Greek Gods EP
  15. Glasser: Apply EP
  16. Oh No Ono: Internet Warrior EP
  17. Pariah: Safehouses EP
  18. Ra Cailum: Leaving EP
  19. Bikini: RIPJDS EP
  20. Blank Dogs: Phrases EP

Η πρώτη και μοναδική φορά που...


Σου είπα δεν φταις εσύ γι αυτό που ακολουθεί... Εγώ άρπαξα την ευκαιρία και το θάρρος να γράψω αυτό το ποστ επειδή είπες ότι είχες ένα χαμόγελο όλη την ώρα που διάβαζες το προηγούμενο ποστ μου και επειδή φαίνεσαι για άτομο με χιούμορ. Θα σου γράψω λοιπόν για την πρώτη και μοναδική φορά που έκανα κάτι.

Δεν συνηθίζω να πηγαίνω ποτέ μόνη μου cinema είμαι πολύ ανασφαλής για κάτι τέτοιο. Ωστόσο μια εποχή ήθελα να πάω στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να δω μια οποιαδήποτε ιαπωνική ταινία. Φυσικά κανείς δεν ακολουθούσε και εγώ δεν ήθελα να πληρώσω για να πάω μόνη μου... Για καλή μου τύχη στο Urban μαζί με μία μπύρα Fisher έδιναν και δύο εισιτήρια...πείρα 3 εκείνη την ημέρα.. Έτσι αποφάσισα να πάω για πρώτη φορά μόνη μου cinema.

Πείρα μια βαθιά ανάσα, προμηθεύτηκα το πρόγραμμα του φεστιβάλ και διάλεξα όλες τις ιαπωνικές ταινίες και πήγα στην μόνη που είχε θέσεις. Η προβολή δεν ήταν για την ίδια ημέρα. Την ημέρα της προβολής ετοιμάστηκα, βάφτηκα και ξεκίνησα το μακρύ ταξίδι των 10 λεπτών από το σπίτι ως το λιμάνι. Σε όλη την διαδρομή ένιωθα τους επιβάτες του λεωφορείου να με κοιτάνε και να ψιθυρίζουν μεταξύ τους "Κοίτα αυτήν, πάει να δει cinema μόνη της", "Αχ την κακομοίρα δεν έχει φίλους", πιο πίσω άκουσα μια γριά να λέει "Μα καλά πόσο looser είναι αυτή η κοπέλα".... ίδρωνα σαν γουρούνι και κοίταζα καχύποπτη παντού.

Στο τέρμα του λεωφορείου ήμουν σίγουρη ότι η μηχανική φωνή είπε δυνατά πως πάω μόνη μου στο φεστιβάλ. Ίδρωνα και ξαναίδρωνα στην μικρή απόσταση από το τέρμα προς την αίθουσα προβολής. Όταν μπήκα στην αίθουσα που ελέγχουν τα εισιτήρια στο λιμάνι με το που άνοιξε η πόρτα όλοι σταμάτησαν να μιλάνε και με κοίταξαν... "Την κακομοίρα" ένιωθα να λένε... Η παράνοια μου είχε χτυπήσει κόκκινο. Ένιωθα σαν ελαφάκι που το κυνηγάνε οι λύκοι...(καλύτερα θα έπρεπε να πω ελεφαντάκι αλλά τελος πάντων).... Στην ούρα για να μπούμε μέσα κατάλαβα ότι η επιλογή μου να πάω μόνη μου δεν ήταν και τόσο κακή. Στο φεστιβάλ πολύς κόσμος πηγαίνει μόνος του..Ίσως θα έπρεπε να κάνουμε έναν σύλλογο.


Με τα πολλά ξεκινάει η ταινία και θεέ μου ήταν η πιο καλή τυφλή επιλογή που έκανα ποτέ στη ζωή μου. Ήταν μια ωραία γλυκιά νωχελική καλοκαιρινή κωμωδία όπως μόνο οι Ιάπωνες ξέρουν να κάνουν. Δεν είχε βαθύ νόημα ή βαριά μηνύματα, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στο τι ήθελε να πει η σκηνοθέτης. Άσε που ήξερα όλους τους ηθοποιούς απο το cast παρόλο που μόλις τότε είχα ξεκινήσει να βλέπω Ιαπωνικές ταινίες. Στο τέλος της ταινίας προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν εκεί η σκηνοθέτης και απαντούσε ευγενικά σε όλες τις ερωτήσεις. Μερικές ήταν τόσο ηλίθιες που ήθελα να βρίσω και μερικές τόσο χαριτωμένες....μέχρι που... έγινε κάτι ανήκουστο...

O παρακάτω νεαρός.

Σήκωσε ένας νεαρός το χέρι του και ρώτησε αν μπορούσε να κάνει την ερώτηση του στα Ιαπωνικά.... Καθώς έκανε την ερώτηση του εγώ απορροφήθηκα από το πόσο καλά ιαπωνικά ήξερε. Εγώ τότε ήμουν λίγο πριν το πρώτο πτυχίο και ένιωσα τόσο λίγη μπροστά σε αυτό το παλικάρι που το φως έλαμπε γύρω του. Που Γιαπωνέζοι άγγελοι πετούσαν κακόγουστα ντυμένοι γύρω από το κεφάλι του. Εντυπωσιάστηκα που λές τόσο πολύ που δεν πρόσεξα τελικά τι ρώτησε....."Πρέπει να τον γνωρίσω σκέφθηκα...Τον θέλω για φίλο μου"... Άρρωστο; ναι πραγματικά.

Οι μέρες περάσαν και τότε με ένα μικρό μου σχόλιο στην Sensei μου.... άνοιξαν οι πύλες των πληροφοριών.... Ξαφνικά μάθαινα συνέχεια πράγματα γι αυτό το παιδί. Το αστείο ήταν οτι οι πληροφορίες ερχόντουσαν από άσχετα μεταξύ τους άτομα. Άτομα που τον γνώριζαν, άτομα που είχαν ακούσει γι αυτόν, άτομα που τα ήξερα μόνο από το internet και γενικώς μια ποικιλία ατόμων. "Βρε μπας και είναι γραφτό να τον γνωρίσω τελικά;"... Οι πληροφορίες ήταν τόσο σωστές που διασταυρωνόντουσαν μεταξύ τους και κανείς μα κανείς δεν έλεγε ούτε μια άσχημη κουβέντα. Το τραγικό ήταν ότι δεν επεδίωξα ποτέ να μάθω τόσα πολλά γι αυτόν. Εγώ απλά πράγματα ήθελα και για τα οποία δεν έκανα ποτέ ερώτηση.

Έτσι μια ημέρα έμαθα πως αυτό το παιδί θα έφευγε για τόπο μακρινό, μάλλον καλύτερα να πω ότι είχε ήδη φύγει μέχρι να το μάθω. Έτσι στεναχωρήθηκα που έχασα την ευκαιρία να τον γνωρίσω αλλά ωστόσο χάρηκα πολύ με το δρόμο που ανοιγόταν μπροστά του. Έτσι μαζί με το ταξίδι του έφυγαν και οι πληροφορίες που ερχόντουσαν σε εμένα αφού πλέον κανείς δεν μάθαινε νέα του. Τη στιγμή λοιπόν που πήρα την απόφαση πως δεν θα ξαναμάθω τίποτα γι αυτόν και μετάνιωσα που δεν είχα επιδιώξει να τον γνωρίσω νωρίτερα (λες και μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο) έγινε κάτι αναπάντεχο.

Οι πληροφορίες ξανά άρχισαν να έρχονται όμως αυτή τη φορά ο αποστολές των πληροφοριών ήταν ο ίδιος. Το καλύτερο; Οι πληροφορίες δεν ήρθαν μόνες τους μετά από λίγο τις ακολούθησε και εκείνος. Έτσι παρόλο που δεν τον γνώρισα ποτέ εκείνος τώρα είναι εδώ. Είναι εδώ τρόπος του λέγειν, βρίσκετε σε μία μακρινή χώρα και διαβάζει για την πρώτη και μοναδική φορά που σε είδα dimitrisjp.


υγ. ελπίζω να μη τρόμαξες μετά από αυτό το ποστ και δεν ξαναμπείς στο blog μου.
υγ. ελπίζω όντως να ήσουν εσύ και να μην είδα λάθος άτομο.



Μην σπρώχνεις.




www.danwitz.com

NEW GREEK EURO






Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, παρουσιάζονται τα νέα εύρώ που θα κυκλοφορήσουν στον ευρωπαϊκό νότο, στις ατόλες του ειρηνικού και όπου αλλού υπάρχει χώρα που βουλιάζει
Eπεξηγήσεις:
1. 2 λεπτα: δεν αλλάξαμε
2. 1 ευρώ: οι επιπτώσεις των νέων μέτρων.Μαδημένη κουκουβάγια
3. 2 ευρώ: η Ευρώπη ορμά στον Έλληνα που προσπαθεί να πετάξει το μνημόνιο
4.100 ευρώ: οι γέφυρες που πέσαν σαν τις μάσκες και οι πόρτες των δανειστών κλειδωμένες

Rihanna: Loud

              Ήταν καλοκαίρι ή άνοιξη του 2010, δηλαδή μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Rated R, του μοναδικού, ίσως, δίσκου της  που αγαπήθηκε από όλους, και θαυμαστές και haters, κι η δεσποινίδα μας ανακοίνωσε πως θα το ξαναγυρίσει στο χαρούμενο pop/dance ύφος, πράγμα ανυσηχητικό επειδή όλοι υποψιάστηκαν πως θα βγάλει το Good Girl Gone Bad pt 2 aka θα το ξαναγυρίσει στην εμπορικούρα, θα ξανατραγουδάει για ομπρέλες και θα το παίζει βασίλισσα της πίστας και πρώτο όνομα του μαγαζιού. Κοινώς: God help us!
    Βασικά, το Loud δεν είναι ακριβώς ο τέλειος κλώνος του GGGB, αλλά ένα μπαστάρδεμα από όλα της τα album (Music Of The Sun, A Girl Like Me, Good Girl Gone Bad και Rated R). Αν το album ήταν άνθρωπος, θα ήταν διχασμένη προσωπικότητα (δηλαδή Δίδυμος στο ζώδιο, αλλά αυτό δεν είναι στο θέμα μας). Περιέχει, λοιπόν, rnb/ dance/ pop κομμάτια που θα γίνουν επιτυχίες και θα βαρεθούμε να τ' ακούμε (S&M, What's My Name, Only Girl, Who's That Chick), reggae/dancehall τραγουδάκια ίσα ίσα για να κουνιόμαστε το καλοκαίρι στις παραλίες (Man Down, Raining Men), καμιά μπαλάντα για να μην την περάσουν για καμιά παράφωνη κι έχουμε δράματα (California King Bed, Fading), μερικά απομεινάρια του Rated R (Cheers, Skin), το σίκουελ μιας μεγάλης της επιτυχίας, το Love The Way You Lie pt. 2 το οποίο δεν είναι καλύτερο από το πρώτο και το κομμάτι - σύνοψη όλου του album, το Complicated (όχι, δεν είναι cover του γνωστού τραγουδιού της Avril) που αρχίζει ως rnb midtempo και δανείζεται κάποια στοιχεία από europop στο ρεφρέν. Αυτό έχει το μενού σήμερα, από 'κει και πέρα, διαλέγετε και παίρνετε...
   Η συνάντηση των τεσσάρων albums δεν είναι κι ιδιαίτερα θεαματική μα δεν θα μπορούσε κανείς να την θεωρήσει κι εντελώς χάλια. Αν και τα δυο singles, το Only Girl (In The World) και το - Umbrella Vol. 2 - What's My Name θα τα ακούσουμε αρκετές φορές και μάλλον τέτοια μοίρα θα έχει και το S&M με τους αλά Rated R στίχους που είναι πέρα για πέρα εμπορικό μα είναι ή το Cheers που μοιάζει κάπως στο πολύ καλό Rockstar 101 μα εννοείται πως το δεύτερο είναι καλύτερο. To Who's That Chick προοριζόταν για διαφήμηση των Doritos στο USA οπότε παίζει να την γλιτώσουμε. Όσον αφορά τις μπαλάντες, sorry, αλλά δεν βρήκα κάτι καλό εδώ, αλλά από midtempos το Skin, άντε και το Complicated μπορούν να γυαλίσουν στον καθένα. Τα dancehall τραγούδια κι αυτά δεν λένε κάτι, αν εξαιρέσουμε την συμμετοχή της συμπαθέστατης Nicki Minaj στο Raining Men.
    Άρα τι μας μένει; Η τελική βαθμολογία! Τι θα βάλουμε; Πάντως όχι κανέναν βαθμό σε στυλ "σκίζω σουτιέν για το Loud". Τι σημαίνει αυτό; 6/10
 PS: Sorry for not writing so long αλλά
     α) είχα διαγωνίσματα και Jumboκαταστάσεις και
     β) I'm too in love to write!
  

Junya Watanabe Spring Summer 2010 Men's Runway Video

Junya Watanabe MAN Spring 2010 from Très Bien Shop


I deeply estimate his alternative approach for Spring/Summer!

Past trends but I felt like sharing that moment with you :)

enjoy

xoxo

Πρώτη φορά σε μπαρ.

Μια φορά και ένα καιρό αποφάσισα ότι θέλω νεροπίστολο. Φυσικά η Νίκη a.k.a μάνα μου, είπε ΟΧΙ, σαν άλλος Μεταξάς. Έτσι άρχισα να κλαίω και να το ζητάω κάτι που δεν το συνήθιζα (πριν την εφηβεία). Γυρνώντας ο πατέρας μου από το βόλτα του έκανε κάτι που δεν συνήθιζε, με πήγε να πάρουμε νεροπίστολο (βοήθησε και το ότι με βρήκε στο δρόμο πρησμένη από το κλάμα).
Πήγαμε στο περίπτερο και φυσικά δεν είχε (τι περιμένεις χειμώνα καιρό;), πήγαμε μετά στον Φέκια (πως λέμε ΕΒΓΑ) τζίφος, οπότε προχωρήσαμε προς στον Αι Γιώργη για να πάμε στο επόμενο περίπτερο. Στο δρόμο περάσαμε από ένα μπαρ και ο πατέρας μου κοίταξε με΄σα για να χαιρετίσει. Τότε το υπέροχο, πανέμορφο (μετριοφροσύνη), αγγελικό και αθώο παιδί του, του είπε "Μην κοιτάς μέσα δεν κάνει. Η Ελενίτσα είπε (φυσικά όλο μαλακίες μου έλεγε) ότι σ' αυτό το μαγαζί έχουν πίσω δωμάτια και εκεί πηγαίνουν οι άντρες και κάνουν ξέρεις τι". Σοκ ο πατέρας μου ... "τι κάνουν;" ρώτησε. "Ξέρεις τι του απάντησα". Χαμογέλασε προβληματισμένος και προχώρησε προς το περίπτερο.



Όπου εκεί πείρα τον πούλο καθώς ούτε εκεί δεν είχε νεροπίστολο (Τι σκατά το ήθελα δεν ξέρω, μοναχοπαίδι ήμουν και είμαι δεν είναι να πεις ότι είχα κάποιον να βρέξω μέσα στο σπίτι). Επιστρέφοντας ο πατέρας μου με πήγε στο προαναφερόμενο μπαρ. Εκεί ήταν τρεις κοπέλες που πέσαν με τα μούτρα πάνω μου. Μου κέρασαν πορτοκαλάδα να πιω και με σήκωσαν για να κάτσω στην τεράστια καρέκλα που την έλεγαν σκαμπό για να φτάνω με άνεση το ποτήρι μου στο μπαρ.


Αφού με ρώτησαν ποιον αγαπάω πιο πολύ τη μαμά ή τον μπαμπά και αφού παραξενεύτηκαν όταν έμαθαν ότι τα μαθηματικά ήταν το αγαπημένο μου μάθημα άρχισαν να "ζαλίζουν" τον πατέρα μου. Τότε κοίταξα γύρω μου και βρήκα την πόρτα που οδηγούσε στα πίσω δωμάτια. "Α ha!! να τη. Μπαμπά είδες; Είχε δίκιο η Ελενίτσα να η πόρτα!" φώναξα. Τότε ο πατέρας μου, μου εξήγησε ότι εκείνη η πόρτα είναι για την τουαλέτα και πως τα κορίτσια στο μπαρ είναι καλά κορίτσια και πως σε αυτό το μαγαζί δεν έρχονται άντρες. "Ε τότε εσύ πως μπήκες" τον ρώτησα. Ο πάντα ετοιμόλογος πατέρας είπε πως τον αφήνουν να μπαίνει επειδή ξέρει τα κορίτσια και επανέλαβε πως σε αυτό το μαγαζί δεν έρχονται άλλοι άντρες.


"Κατάλαβα. Δεν έρχονται άλλοι άντρες" συμφώνησα "και μπαμπά αυτοί εκεί τι είναι;" είπα και του έδειξα την παρέα που μόλις μπήκε. Παραλίγο να πνιγεί με τον καφέ του στο άκουσμα της ερώτησης μου. Αλλά δεν πτοήθηκε είχε έτοιμη την απάντηση. "Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης". (Όχι που δεν θα έβρισκε κάτι να πει). Πείρα τη πορτοκαλάδα στα χέρια μου, ρούφηξα μια γουλιά και του είπα "ώστε σ' αυτό το μπαρ οι μόνοι άνδρες που έρχονται εδώ είσαι εσύ και αυτός." Μου φαινόταν αρκετά λογική εξήγηση στα 7 μου χρόνια (πάντα ήμουν λίγο ευκολόπιστη).

Ωστόσο στη μάνα μου δεν φάνηκε και τόσο λογικό το ότι χαιρέτησα τα κορίτσια από το μπαρ την επόμενη φορά που περάσαμε από εκεί. Εγώ όμως την καθησύχασα λέγοντας της πως σε εκείνο το μαγαζί μόνο τον μπαμπά και τον ιδιοκτήτη αφήνουν να μπει και δεν έχει δωμάτια που κάνουν ξέρεις τι. Τότε η μάνα ου έκανε κάτι που δεν συνηθίζει ποτέ... έχασε τα λόγια της, με κοίταξε και δεν μίλησε σε όλη τη διαδρομή. Μέχρι που γύρισε σπίτι ο μπαμπάς και άρχισε να του φωνάζει. Τότε έβγαλα το συμπέρασμα ότι της μαμάς δεν της αρέσει η πορτοκαλάδα.

Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά σε μπαρ πριν 23 χρόνια. Τις επόμενες φορές ο μπαμπάς μου δεν ήρθε ποτέ ξανά μαζί και εγώ ακόμη ψάχνω τα δωμάτια πίσω από τα μαγαζιά που πηγαίνουν οι άντρες και κάνουν ... ξέρετε τι....

Αντιμετωπίζοντας την κρίση. Βασικές οδηγίες για καλοπέραση.

Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσπάθειες για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Εφόσον τα έσοδα μας δεν αυξάνονται θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε και να περιορίσουμε τα έξοδά μας. Παραθέτω λοιπόν μερικές προτάσεις και tips που θα σας βοηθήσουν να τα μειώσετε, ειδικά εάν είστε γυναίκα θα σας βοηθήσουν πολύ.

1ον. Κόψτε το κομμωτήριο. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για εσάς ειδικά αν έχετε σγουρό μαλλί και δεν μπορείτε να το ισιώσετε στο σπίτι (όπως εγώ). Η συμβουλή μου είναι να βάψετε το μαλλί σας στο φυσικό χρώμα για να μην το βάφετε κάθε τρεις και λίγο. Επίσης κόψτε το μαλλί αρκετά, αλλά όχι αρκετά για να είναι κοντά.

2ον. Με κοντύτερα μαλλιά ξοδεύεται λιγότερο σαμπουάν, λιγότερη μαλακτική και λιγότερες ποσότητες προϊόντων περιποίησης και styling. Έτσι ένα μπουκάλι σαμπουάν που κρατούσε ένα μήνα τώρα θα κρατάει περισσότερο.

3ον. Σταματήστε να βάφεστε δεν έχει νόημα, καθώς είτε βαμμένη είτε όχι οι πιθανότητες να βρείτε γκόμενο ή να πηδηχτείς είναι ελάχιστες καθώς με τόσα προβλήματα που έχουν οι άντρες δεν τους σηκώνεται. Ακόμη και άμα βρείτε γκόμενο ή κάνετε σεξ την άλλη μέρα το make up σας θα έχει εξαφανιστεί και το άτομο δίπλα σας θα τρομάξει μόλις σας δει άβαφη.

4ον. Το ίδιο ισχύει και για την ακριβή αποτρίχωση. Ρε μαλάκα άνδρα γιατί κάνεις αποτρίχωση; Ειδικά όταν έχεις μούσι, ξέρεις πόσο εξωγήινο είναι το άτριχο στήθος σου κάτω απο την τριχωτή σου φάτσα; Εντάξει να καθαρίσεις το σβέρκο και την πλάτη σου, αλλά χαλάρωσε λίγο μη το παρακάνεις. Φίλε άντρα, φίλε άντρα Streight που κάνεις αποτρίχωση θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα όταν σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Επίσης ποιο το νόημα να κάνεις τόση αποτρίχωση ειδικά τώρα που οι γυναίκες είναι πιο τριχωτές από εσένα;
Αγαπητή φίλη γυναίκα γιατί κάνεις αποτρίχωση με την ελπίδα να είσαι καθαρή από τρίχες σε περίπτωση σεξ; Αφού δεν θα κάνεις. Ας το παραδεχτείς. Ακόμη και αν κάνεις σεξ ο άλλος δεν θα το προσέξει εκείνη την ώρα παρά μόνο μετά που θα είναι αργά και θα τον έχει ήδη τρομάξει η φάτσα σου χωρίς το make up. Άσε που αργά ή γρήγορα μέσα στη σχέση σου θα υπάρξουν ημέρες, εβδομάδες, μήνες χωρίς αποτρίχωση και θα είσαι πιο τριχωτή απο αυτόν. Νομίζω ότι είναι περιττό να εξηγήσω τα χρήματα που γλυτώνετε. Μπορείτε να καταφύγετε σε απλές μεθόδους αποτρίχωσης όπως κερί (nair και Carnaby rulez), κρέμμες (Streviso), και ξυραφάκια. Αν θέλετε και άλλες δικαιολογίες για να μη ξυρίζεστε κοιτάξτε εδώ.

5ον. Μειώστε το μπάνιο. Κάντε μπάνιο μόνο μια φορά την εβδομάδα. Μη φοβάστε να βρομίσετε πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μυρίζει περισσότερο από εσάς στο λεωφορείο. Κάντε μπάνιο στο γυμναστήριο, ξοδέψτε το νερό και την ενέργεια τους χωρίς να πληρώσετε εσείς στο σπίτι.

6ον. Αν καπνίζετε προτιμήστε καπνό. Ένα πακέτο τσιγάρα κάνει 3,80 (εκτός αν είναι Leader 2.40, styvesont 20ρι 2.50, West 100ρι 2,7). Ο καπνός κάνει 4 ευρώ, χαρτάκια 0,50 ευρώ και φίλτρα 1,50 ευρώ. Ο καπνός κρατάει περισσότερο και θα βαριέστε να στρίβετε οπότε θα αποφεύγετε να κάνετε τσιγάρο. Μέχρι να μάθετε να στρίβετε θα αποφασίσετε ότι δεν αξίζει ο κόπος και θα το κόψετε (τρόπος του λέγειν).

7ον. Σταματήστε τα ψώνια. Άιντε το παρακάνατε, θα έχετε ένα φόρεμα το οποίο θα το φοράτε σε κάθε γάμο και βαφτίσια (ούτως ή άλλως δεν θα είναι ίδιοι οι καλεσμένοι) και ένα κουστούμι για τη δουλειά και ένα κουστούμι για τους άνδρες για γάμους κτλ. Τα παπούτσια σας είναι ακόμη στη μόδα. Φέτος με τόση φτώχεια όλα είναι στη μόδα.

8ο. Κόψτε το Internet κλέψτε από τον γείτονα. Ή πάλι δείτε τηλεόραση. Διαφορετικά καταργείστε τον ΠΟΤΕ και βάλτε 2play από διάφορες εταιρείες.

9ον. Πάρτε ένα ψαλίδι και κομματιάστε τις πιστωτικές κάρτες.

10ον. Stayin in is the new out. Καλέστε τους φίλους σας και ζητήστε τους να φέρουν τα ποτά τους και τα φαγητά τους και έναν φίλο/η του τον/την οποίο/α δεν έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα. Εναλλακτικά γνωρίστε τους γείτονές σας.

11ον. Εξαναγκάστε τους γονείς σας να γραφτούν στα ΚΑΠΗ εκεί θα βρουν ένα εύρος υπηρεσιών που θα τους βοηθήσει να μη ξοδεύουν.

12oν. Ξαναθυμόμαστε τη δανειστική βιβλιοθήκη και σταματάμε να αγοράζουμε ξένο τύπο και ας αρχίσουμε να διαβάζουμε τις ιστοσελίδες των περιοδικών. SANDMAN!

13on. Οι έξοδοι θα γίνονται κατόπιν σχεδιασμού και πάντα, μα πάντα με λεωφορείο. Όχι δεύτερο ποτό, όχι γύρες από μπαρ σε μπαρ. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε!

14ον. Φαγητό στη δουλειά μόνο από το σπίτι. Το φαγητό στο σπίτι να είναι και χθεσινό. Δεν θα πάθεις τίποτα αν το φαΐ είναι απο χθες ή το ψωμί μπαγιάτικο.

15ον. Τέλος στα γυμναστήρια. Εκτός και αν δεν γίνετε αλλιώς. Τότε προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε τα δημοτικά γυμναστήρια και τις εκάστοτε προσφορές των μεγάλων αλυσίδων χωρίς να πέφτετε σε παγίδες ετησίων συμβολαίων. Επίσης στα τοπικά γυμναστήρια θα βρείτε σίγουρα προσφορές (και πολύ ωραία γκομενάκια όπως στο δικό μου).

16ον. Θέλετε οπωσδήποτε να μάθετε ξένες γλώσσες τότε απευθυνθείτε στους δήμους και τα κέντρα νεότητας της γειτονιάς. Στα τοπικά φροντιστήρια γίνονται και ευκολίες στις πληρωμές σε αντίθεση με το κέντρο και τις μεγάλες αλυσίδες.

17ον. Φθηνά ταξίδια. Άντε ρε καμένοι τη φτώχεια σας δεν βλέπετε ταξίδια μου θέλετε. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω να κοιτάτε τις προσφορές στα Super Market, εάν είστε γυναίκα να πηγαίνετε cinema στα ladies nights. Εκεί έξω μπορούν να γίνουν δωρεάν πολλά πράγματα αρκεί να το ψάξετε. Στην εποχή μας δεν πειράζει να είστε λίγο τσιγκούνηδες. Επίσης μη πληρώνετε διόδια και εισιτήρια λεωφορείων, ανταλλάξτε τα εισιτήρια.

Αυτά είχα να πω και πάω να τα εφαρμόσω...

Για περισσότερες ιδέες αντιμετώπισης της κρίσης επισκεφθείτε και τον φίλο μας τον Χρήστο όπου και αυτός έχει να προτείνει με τη σειρά του κάποιες ωραίες ιδέες.



Fireworks!


My (recent) life could easily be summed up in this post's title! I mean...hear the bang? see the flames? enjoy with amazement the sky show, all the forms, the colors? and then puff, all gone until it repeats itself (usually disguised by other colors and forms!). Πολύ φιλοσοφική η προσέγγιση ε;
Αλλά δε σας φοβάμαι, σας έχω μυήσει στους συλλογισμούς μου! (αν δεν έχεις μυηθεί ακόμη, join me, we can help change the world :P)

Τί κάνετε αγάπες;;;;
Μου λείψατε ρε! Βαριέμαι φριχτά να ανανεώνω και ώρες ώρες βαριέμαι και να ζω!

Είμαι freshman στο graduate status και έχω χαθεί στο σύμπαν (ναι ναι καλά πληροφορείσαι, έβγαλα τη διάσημη σχολή μου στα 4 προβλεπόμενα έτη - σε αντίθεση με τους πολλούς υπερήλικους συμφοιτητές μου - γκουχ γκουχ!).
Ψάχνομαι στους δρόμους του μεταπτυχιακού ταυτόχρονα με διάφορες πρακτικές που μου έχουν γυαλίσει στο εξωτερικό και θέλω να πάω πάραυτα (όσο περισσότερες πρακτικές σου λέει, για το μεταπτυχιακό, τόσο πιο εύκολη πρόσβαση στο Harvard ή στο Yale - τί να πάψω να ονειρεύομαι;;;!).

Έτσι λοιπόν, κατα τη διάρκεια της αρχικής ραθυμίας μου, σχεδίαζα το μέλλον μου και προσπαθώ να βγάζω και λίγα μπλε, πορτοκαλί,πράσινα,κίτρινα και μοβ!!

Κάνω όσα castings και go-sees μπορώ, αν και όλοι όσοι με ξέρουν μου λένε πως δεν το κυνηγάω αρκετά. Μου δημιουργούνται πολλές αμφιβολίες ως προς το χώρο, η αλήθεια είναι και ταυτόχρονα δεν αισθάνομαι πως είναι η μόνη μου διέξοδος για χρήματα, συνεπώς ο επαγγελματισμός μου ακολουθεί τους κύκλους του θυμικού μου (ναι με βρίζει το πρακτορείο, καλά μαντεύεις). Τώρα βέβαια αν μου δοθούν ευκαιρίες τρελές και με συμφέρει περισσότερο το full time modeling (καθότι όσοι έχετε επαφή με τη μόδα, βλέπετε πως οι τάσεις στο male modeling είναι εντελώς στα μέτρα μου) ίσως το pursue περισσότερο και ξεχάσω όλα τα Ακαδημαϊκά όνειρα!! (shock? :P)

Anyway, επίσης ασχολούμαι με εθελοντικές δραστηριότητες.
Τόσο με το σύλλογο Erasmus του πανεπιστημίου μου που σας έχω πει (του οποίο είμαι επικεφαλής) όσο και με οργανώσεις κατά του καπνίσματος, άλλες που ασχολούνται με την αξιοποίηση των leadership potentials σου, αναδασώσεις απανταχού, πολιτικές οργανώσεις (τοπικές και μη) και φυσικά εθελοντής στο Athens pride. Σκοπεύω να αναλάβω κι άλλες εθελοντικές θέσεις σύντομα (θα ενημερώσω εν ευθέτω χρόνω).

Ξέρεις πως έχω σε εκκρεμμή διαδικασία αγωγή εναντίον του Ελληνικού κράτους για την παράνομη υποχρεωτική στράτευση. Παράλληλα όμως με όλο αυτό, εμένα μου έχει μπει το μικρόβιο του στρατού περισσότερο απο παλιά, μια περίοδο ήθελα να μπω στα αξιωματικά σώματα!
Βέβαια δε με τρομάζει πολύ διότι η όλη ιδεολογία μου ταυτίζεται με του στρατού και της ευρύτερης πειθαρχίας.
Θα μου πεις όμως, προς τι η αγωγή...
Διότι γνωρίζω πως αντίκειται στο δίκαιο καθώς και στα ευρύτερα ανθρώπινα δικαιώματα η Υποχρεωτική (το τονίζω το υποχρεωτική) στράτευση και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα γι'αυτό, απλά το υπομένουν λες και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους (Hello guys! you're in Europe!). Η στράτευση ΠΡΕΠΕΙ να είναι κατ'επιλογήν και απολύτως μισθοφορική (εγώ θα δήλωνα πρώτος πρώτος, σε ένα τέτοιο σύστημα). Τέλος. Ελπίζω να συμβάλλετε στην ενίσχυση αυτής της ιδέας και να με στηρίξετε στο ΕΔΔΑ ^^

Όσο για τα αισθηματικά, όλο τέλειες περιπτώσεις προκύπτουν στη ζωή μου (εξαιρούνται οι λυγούριδες και οι πέφτουλες, εννοείται), εξαιρετικού ενδιαφέροντος, τα περισσότερα απο όσα ψάχνω τα βρισκω τη στιγμή που λέω τέλος - έκλεισα (εξαιτίας των απογοητεύσεων) που όμως άλλοτε τα βαριέμαι, άλλοτε γίνεται ένα puff και χάνεται η μαγεία, άλλοτε διαπιστώνω πως η εξαρχής επικοινωνία έλξης και συναισθήματος ήταν για να κοιμηθούν μαζί μου, και πάει λέγοντας...you get me!
Τώρα 'βγαίνω' με ένα παιδί, είναι πολύ καλά και προσπαθώ να το κάνω να δουλέψει γιατί έχει (απο όσα έχω δει, so far) τα περισσότερα απο όσα θα ήθελα, για να πω: ''He's the One'' ^_^
We'll see, hopefully όλα θα πάνε τέλεια...Wish me Luck ;)

Τώρα πάω να κάνω το καθημερινό μου work out γιατί πιο μετά έχω συνάντηση με κάποιες απο τις προαναφερθείσες οργανώσεις αλλά και με την κολλητή για ψώνια και κουτσομπολιό!
(το pilates είναι απόλυτο, έχω να σου πω, ξέρεις πως κάνω έναν αιώνα τώρα αλλά τώρα μπορώ να πω πως το λατρεύω - άσχετο - σκέφτομαι να ξεκινήσω σύγχρονο χορό, τί λες;)

Άντε,

Σας Φιλώ

Εγινα 34.Αισιως δοξα το θεο!

Σαν σήμερα το 1977 Η ΝΔ αναδεικνύεται και πάλι κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας το 41,84% των ψήφων και 171 έδρες.
Η μάνα μου είχε κοιλόπονο πραγμα που δεν ξερω εαν εχει να κανει με τις εκλογες [τυπου χέστηκα απο τη χαρά μου] αλλά κατι θείες απο αυτές που μυρίζουνε μετάνοια και σαρανταπενθήμερο μνημόσυνο, που έχουν αποψη απο τη συνταγή για κουλουράκια μέχρι την ενθρόνιση του βασιλιά στη Σουηδία, προνόησαν και τις βάλανε ζεστά στην κοιλιά της αλλά δεν υπολογίσανε δυο βασικά πράγματα ότι η μαναμ ήταν έγκυς και φυσικά το μαλάκα που βρισκότανε μέσα.
Και έτσι ο μαλάκας αφού είδε ζεστά είπε  να βγεί προς τα έξω. Και τι κατάλαβες που γεννήθηκες με νικητή τον Καραμανλή θα μου πεις?
Ανυπόμονος ανθρωπας απο τοτε χρυσό μου τι περιμένεις. Για αυτό έχω οροσκόπο Υδροχόο.
Με πήρανε άρων άρων να με πάνε στη θερμοκυτίδα στη Σαλονίκη αλλα οι δρόμοι ήτανε κλειστοί και ο ταρίφας ανέβηκε φίλε, επάνω στο πεζοδρόμιο του λιμανιού στη Λ. Νίκης.
Απο τότε δεν τη μπορούσα αυτή την πόλη αφού!
Οι γιατροί φυσικά επιμένανε ότι γεννήθηκα με σκοπό να πεθάνω γιατι 8 μηνων και κατι λιγοτερο απο 1 1/5 κιλό η αλήθεια είναι ότι ήμουνα να πάρω και το μπούλο.
Το μπούλο δεν τον πήρα αλλά πήρα τα υπόλοιπα 80 κάτι κιλα. Και ακόμη κάνω αμαν να τα χάσω η πουτάνα!
Τον ταξιτζή εκείνο τον ξαναπέτυχα και όταν του θύμισα το σκηνικό σταμάτησε και με κοίταγε λες και έβλεπε τη γιαγιά του τη μακαρίτισσα!
Εχω μια γυναίκα που τη λένε  μαγειρική και ο γαμος μαζί της προέκυψε μάλλον γιατί η μάνα μου ήτανε λιχούδα σε εκείνη τη φάση της ζωής της [ βλ. Ειμαι εγκυος στο μαλακα, και για τα υπόλοιπα 34 χρόνια παρέμεινε έτσι απο όσο βλέπω]
Για αυτό και γω απο πάντα ανακατέυομαι με τα τηγάνια μέχρι που τα παντευτηκα και κανα χαϊρι και είδα προκοπή!
Μετά στη σχεση μου με τη γυναικα μου τη μαγειρικη ηρθε μια ξύλινη που τη λένε Κυρια Μανωλίδου και κάτι τζάνκια με Tattoo και εγω σταμάτησα να λέω ότι μαγειρέυω. Αλλα την αγαπαω.
Οχι τη Μανωλίδου μωρη!
Εχω και μια ερωμενη. Απο το 94 επίσημα.
Που τη λενε μουσικη και δεν μπορω μακριά της!
Σιχαίνομαι την κανέλα το ρύζι πλάφικαι τη φέτα.
Πίνω φραπε χειμώνα καλοκαίρι
Και αισίωςσήμερα μπαίνω στα 34.
Βοήθεια μας.

5 Τρόποι για να καταστρέψεις τον κόσμο



Φίλε αναγνώστη, αγαπητέ πιστέ του Ναού. Είσαι άνεργος εδώ και πολύ καιρό; Έχεις να κάνεις σεξ ακόμη περισσότερο; Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση σε άφησε αδιάφορο; Η αποχή στις εκλογές σε οδήγησε στην απελπισία; Έχασες πρόσφατα έναν συγγενή; Τον σκύλο σου; Νιώθεις πως δεν έχεις μέλλον και πως δεν σε χωράει ο τόπος; Σου φαίνεται η αυτοκτονία ως η μοναδική λύση; Νιώθεις πως η φράντζα σου θέλει απεγνωσμένα να μεγαλώσει;

Μην ανησυχείς είσαι ένας από εμάς. Είσαι και εσύ ένα άτομο της ηλικίας μας. Είναι απόλυτα φυσιολογικά αυτά που νιώθεις και αισθάνεσαι. Αλλά επειδή όλοι νιώθουμε έτσι δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και απλά να περιμένουμε την καταστροφή του κόσμου. Αφού χάσαμε την ελπίδα μας για τη σωτηρία αυτού του κόσμου και τη θέλησή μας για να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον....

Οι Ιερές Δούλες προτείνουν....

.... να αγωνιστούμε για ένα χειρότερο μέλλον. Ας αγωνιστούμε για να καταστρέψουμε τον κόσμο. Να γίνουμε το αντίθετο του emo. Ας χαρίσουμε στα emo και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν την λύτρωση που αποζητούν. Ας γίνουμε επικίνδυνοι.

Ο κόσμος θα πρέπει να καταστραφεί γρήγορα και άμεσα. Γιατί εάν καθυστερήσουμε και χρησιμοποιήσουμε αργές μεθόδους όπως οι πανδημίες ή η μόλυνση υδάτων ή της ατμόσφαιρας οι άνθρωποι θα υποφέρουν πολύ καιρό και εμείς δεν έχουμε τόσο χρόνο. Με την ίδια λογική δεν μπορούμε να μολύνουμε με AIDS τους super stars κάθε χώρας χτυπώντας έτσι τους κοσμικούς κύκλους και τον κόσμο των celebrities (αν και ήθελα να δω τη Snooky να υποφέρει έναν αργό θάνατο) που αλληλογαμιούνται αβέρτα. Οπότε θα προτείνουμε μερικούς τρόπους καταστροφής του κόσμου και περιμένουμε την δική σας ψήφο ώστε να διαλέξουμε τον καλύτερο τρόπο μαζί, αλλά και να τον πραγματοποιήσουμε μαζί.

Τρόποι καταστροφής του κόσμου.


Ουρική Καταστροφή: Σ' αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε τις υπερπληθής χώρες για συνεργάτες. Θα σταλθούν άτομα εμπιστοσύνης στις χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό όπου εκεί με χάρη, νάζι, γοητεία και σεξουαλικές χάρες θα πείσουμε τους κατοίκους να μαζευτούν στις ακτές της χώρας τους και να κατουρήσουν ταυτόχρονα, ενώ την ίδια στιγμή θα κάνουν το ίδιο κάτοικοι και άλλων χωρών. Η άμεση αύξηση των ζεστών υδάτων θα οδηγήσει και στο λιώσιμο των πάγων. Με ένα πρόχειρο λογαριασμό υπολογίζουμε ότι θα καταστραφεί μεγάλο μέρος του πλανήτη μέσα σε 2 ώρες και με τη μπόχα που θα αναδυθεί από τα νερά θα εξαφανιστεί το υπόλοιπο 1/3 μέσα σε 4 ώρες.


Ταυτόχρονο πήδημα: Θυμάστε πριν μερικά χρόνια που θα γινόταν προσπάθειες να πηδήξουν πολλά άτομα ταυτόχρονα ανά την υφήλιο; Σκοπός τους ήταν να μετατοπιστεί η γη... εμείς όμως είμαστε πιο έξυπνοι γι' αυτό θα οργανώσουμε ένα παγκόσμιο ταυτόχρονο σεξουαλικό όργιο. Θα συμμετέχουν όλοι μα όλοι ακόμη και ο Woody Allen. Η ταυτόχρονη σπερματοχυσία και η ένταση των οργασμών (?) θα σηκώσουν τα ύδατα και θα δονήσουν τον πλανήτη. Με αυτό το διπλό χτύπημα μέσα σε 5 ώρες η γη θα καταστραφεί ενώ το γενετήσιο υλικό θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου ανθρώπινου είδους μετά την καταστροφή.


Μαύρη Τρύπα: Σ' αυτό τον απλό και καθημερινό τρόπο καταστροφής τα πράγματα είναι απλά. Η Angelira και η Martha θα χακάρουν το σύστημα ασφαλείς του Stern στην Ελβετία, εγώ και η Dannossiel θα εισχωρήσουμε στους εσωτερικούς χώρους και θα συνδέσουμε το σύστημα λειτουργίας με το Vivian Tam της Dannossiel και από εκεί θα θέσουμε σε λειτουργία το πείραμα. Οι πιστοί, συγνώμη εσείς και οι χιλιάδες πιστοί του ναού θα φροντίσετε να μην μας πλησιάσει κανείς και να μη σταματήσει η λειτουργία των μηχανών. Black Hole Done.



Πυρηνικό ολοκαύτωμα: Αν και το παράδειγμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι δεν είναι και το καλύτερο. Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Η Martha πάει στο Πακιστάν, η Angelira στη Ρωσία, η Dannossiel στην Αμερική και εγώ στη Βόρεια Κορέα. Από εκεί και πέρα πείθουμε τους ηγέτες να μας δώσουν τους κωδικούς για του πυρηνικούς πυραύλους ή να τα χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα. Όχι και άσχημα. Άμεσα αποτελέσματα και επιβιώνουν και οι κατσαρίδες.


Χημική ένωση ή Χημική εκκένωση: Χρησιμοποιώντας προϊόντα καθημερινής χρήση θα δημιουργήσουμε μια χημική ένωση η οποία θα καταστρέφει το οξυγόνο και θα την αμολήσουμε στον αέρα σε τεράστια ποσότητα ώστε να το κατασπαράξει. Εναλλακτικά θα ψεκάσουμε όλο τον πλανήτη μέχρι να καταστραφεί το όζον. Αυτή η κίνησή μας θα κρυφτεί πίσω από παγκοσμιοποιημένη διαφήμιση γνωστού αποσμητικού για τις μασχάλες. Αν και αυτό αποτύχει τότε θα δημιουργήσουμε με μόλις τρία μανταλάκια, ένα τρύπιο καλσόν, πέντε χαλασμένου δονητές και επτά ηλεκτρικές σκούπες, μηχάνημα το οποίο θα απορροφήσει όλο το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και θα το μετατρέψει σε CO2... Χαχαχα όλοι θα πεθάνουν.


Η νοσηρή μου φαντασία εξαντλήθηκε από τον τεράστιο πονοκέφαλο μου. Πραγματικά χωρίς υπερδυνάμεις δεν είναι εύκολο να καταστρέψει τον κόσμο. Άσε που αν είχαμε θα προσπαθούσαμε να τον σώσουμε. Ωστόσο αν γνωρίζετε κάποιο τρόπο να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ραδιενεργές αράχνες, ακτίνες γάμμα ή σε υλικό μετάλλαξης θα εκτιμούσαμε τις πληροφορίες σας.

Κλείνοντας πείτε μας τους δικούς σας τρόπους καταστροφής του κόσμου και ψηφίστε αν θέλετε ένα από τους προαναφερόμενους. Να σας θυμίσω όμως ότι τα τεράστια Mecha Robots και η εξωγήινη επίθεση δεν είναι λύση όσο είναι ζωντανοί οι Ιάπωνες και παιδιά στην εφηβεία. Καθώς αυτοί γνωρίζουν από τέτοια σενάρια και θα καταφέρουν να σώσουν τη Γη.

Ραντεβού στην επόμενη προσπάθεια να κατακτ... συγνώμη να καταστρέψουμε τον κόσμο Pinky.

Okueribito


Αστρικό Έτος 2525 Ξημερώματα Παρασκευής σε μια γωνία του ερευνητικού σκάφους "Ηράκλεια Δύναμη" η Verrijzenis ξύπνησε απότομα και πετάχτηκε ιδρωμένη από το κρεβάτι της. "Τι ήταν αυτό" αναρωτήθηκε. Δεν είχε δει εφιάλτη αλλά ούτε και όνειρο. Προσπάθησε να ηρεμήσει και γύρισε στο κρεβάτι της. Η κούραση των τελευταίων ημερών ίσως να ήταν η αιτία που αυτό το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί ήρεμα.

Λίγες ώρες αργότερα σε μερικούς διαδρόμους πιο πάνω ξύπνησε η Musume μετά από ένα ανησυχητικό όνειρο. "Κάποιος θα φύγει απόψε" άκουσε τον εαυτό της να λέει λίγο πριν συνέλθει. Το απόγευμα καθώς χάζευε αφηρημένα τους περαστικούς άκουσε την ίδια φωνή μέσα της να λέει "Ωραία μέρα για αναχωρήσεις" και τρόμαξε στη σκέψη αυτή. "Η κούραση των τελευταίων ημερών θα φταίει" ψιθύρισε για να καθησυχάσει τον εαυτό της.


Εξαντλημένη η Στέλλα έπεσε για ύπνο στις 8 το ίδιο βράδυ. Όλη μέρα ένιωθε αποκαμωμένη χωρίς να έχει κάνει κάτι που να δικαιολογεί αυτή την αδιαθεσία. "Ίσως να φταίει η κούραση των τελευταίων ημερών" ήταν η τελευταία σκέψη που έκανε πριν κλείσει τα μάτια της.

Ήταν ήδη 2 όταν ο αξιωματικός αναχωρήσεων τακτοποίησε την ειδική κάψουλα. "Θα αφήσω την πόρτα ανοικτή" είπε λίγο πριν φύγει από τον χώρο αναμονής "και πάλι λυπάμαι" επανέλαβε και κοίταξε τις τρεις κοπέλες που στεκόντουσαν γύρω από την κάψουλα αναχωρήσεων. Τρία διαφορετικά άτομα, τρεις διαφορετικές γυναίκες έμειναν να αποχαιρετήσουν με ίδια αγάπη το ίδιο άτομο.

Ήταν Σάββατο μεσημέρι όταν ο αξιωματικός έκλεισε τη κάψουλα και την τοποθέτησε στον θάλαμο εκτόξευσης. Κοίταξε τη σύζυγο του επιβάτη της κάψουλας και εκείνη με άδειο βλέμμα συμφώνησε με ένα κούνημα του κεφαλιού της. Πήρε μια βαθιά ανάσα και ψιθύρισε"Στον τομέα τους δεν λένε αντίο μόνο καλή αντάμωση". Πάτησε το κουμπί εκτόξευσης και η κάψουλα έφυγε προς στο διάστημα.

Οι τρεις γυναίκες ακολούθησαν με το βλέμμα τους την κάψουλα πριν εκείνη χαθεί στην απεραντοσύνη του διαστήματος. Η μικρότερη ψιθύρισε "καλή ξεκούραση" και η αναχώρηση ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω την θλίψη και την κούραση των τελευταίων ημερών.




Εκείνος πονούσε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες από όσο κουραστήκαμε εμείς.
Τουλάχιστον τώρα ξεκουράστηκε. Τουλάχιστον έφυγε μέσα σε ένα σύννεφο αγάπης φτιαγμένο από πολλά διαφορετικά άτομα, ήταν σύζυγος, πατέρας, νουνός, θείος και κουμπάρος.

Αν είχατε παίξει ποτέ
ηλεκτρονικά στην Ν.Ηράκλεια
Χαλκιδικής τότε σίγουρα
τον έχετε δει.

Little J: Τελικά Ζει Ανάμεσα Μας

Όχι, δεν ήρθε η Taylor Momsen στην Ελλάδα, ούτε μένει εδώ, αλλά υπάρχουν τόσα και τόσα άτομα που μοιάζουν να την μιμούνται. Για όσους δεν ξέρουν ποιά είναι η Little J, πράγμα που το βρίσκω απίθανο, μπορώ να σας δώσω μερικές πληροφορίες να μορφωθήτε.
           Η Little J, κατά κόσμον Jenny Humphrey, είναι μια από τους χαρακτήρες της σειράς Gossip Girl, μάλλον μια από τους πιο μαζοχιστές. Στις 2 πρώτες season η κοπελιά θέλει απεγνωσμένα να γίνει δημοφιλής κι όταν, στην 3η season, τα καταφέρνει και γίνεται Prom Queen (πάντα μου την έδιναν αυτή οι τίτλοι), είναι "της δίνανε τον γάιδαρο κι αυτή τον κοίταζε στα δόντια", δηλαδή προσπαθούσε να πάει πιο ψηλά και κατέληξε να διαλύσει όλα τα ζευγάρια και να κερδίσει τελικά το μίσος τους με αποτέλεσμα να αλλάξει σχολείο. Τώρα, στην 4η season, πάλι μαλακίες κάνει.
   Κι όμως, αν όλο αυτό σας φαίνεται πολύ αμερικανιά, σήμερα κατάλαβα ότι κάτι τέτοια άτομα υπάρχουν και μάλιστα πρόκειται για μια κοπέλα που ξεπέρασε τα όρια για να αποδείξει στους άλλους, στην "αφρόκρεμα" του σχολείου, τους και καλά πιο δημοφιλείς και πιο κλασσάτους, ότι ήρθε για να μείνει, ανοίγοντας τα ποδαράκια της καλά - καλά για ν' αποπλανήσει όλα τα δύσμοιρα αρσενικά και δημιουργώντας μπελάδες στους άλλους και σε καθηγητές και σε μαθητές. Καλή της αυτοκαταστροφή, κανείς δεν θα την λυπηθεί. Ότι δίνεις παίρνεις έτσι κι αλλιώς.
  Γι' αυτό μην γίνετε ποτέ Jenny Humphrey. Μην προσπαθήτε να ενταχθήτε σ' αυτούς που θεωρείτε εσείς δημοφιλείς, γαμάτους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δεν υπάρχουν δημοφιλείς και μη δημοφιλείς, μόνο στις αμερικάνικες teen movies.Ok, κάποιος έχει περισσότερους φίλους στο Facebook, κάποιος άλλος είναι στο δεκαπενταμελές, αλλά τι σημαίνει αυτό; Σημασία έχει να είμαστε ο εαυτός μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα. Γιατί αν δεν το κάνετε, θα καταλήξετε σαν την Jenny και ποιός θέλει να παίρνει τους δρόμους τώρα;
 PS: Δεν βλέπω Gossip Girl, αλλά ένα - δυο βασικά πράγματα τα γνωρίζω.
PS2: Τώρα που είμαι ok με τα προσωπικά μου, ετοιμαστήτε για πολλή music!

It's Another Machine I Will Stop....

 Η γκαντεμιά μου αυτές τις ημέρες δεν παίζεται. Η μια ατυχία μου συμβαίνει μετά την άλλη, ο ένας μετά τον άλλον βρίσκει την ευκαιρία να μου σπάσει τα νεύρα, μες στην υπερβολή όλοι τους, άνθρωποι που δεν υπολογίζουν πόσο κακό μπορούν να κάνουν, που δεν σ' ακούν όταν θες να τους πεις κάτι σοβαρό, που δεν έχουν τίποτα άλλο ν' ασχοληθούν εκτός από το μακρύ και κοντό του άλλου επειδή υποφέρουν από αγαμία.
  Κι εγώ ξέρω ότι πρέπει να κάνω γρήγορα, να τα προλάβω όλα προτού το δηλητήριο τους εξαπλωθεί παντού, για να γλιτώσω ή .. μήπως είναι αργά; Μήπως το έχασα το τρένο; Μα τι συμβαίνει τελικά; Ποιός είναι ο χαμένος;
  Μα όχι, stay strong bitch λέω στον εαυτό μου. Μπορείς να τους νικήσεις! Είσαι μπάζο; Όχι! Είσαι χειρότερη απ' αυτούς; Όχι! Γι' αυτό κούλαρε!
    Ok, μετά από αυτό το post θα με περάσετε για διχασμένη προσωπικότητα και θα νομίζετε ότι έχω κάποιο είδος σχιζοφρένειας ή οποιασδήποτε ψυχικής αρρώστιας κι ότι θα κάνω σύντομα καμιά μακράς διαρκείας επίσκεψη στο Δαφνί ή ότι είμαι drama queen. Whatever....

My Personal Victory

  Υπάρχουν άτομα πιο κακόβουλα πέρα από κάθε φαντασία. Κομπλεξικά, για δέσιμο, άρρωστα, που δεν έχουν άλλη δουλειά από το να ρίχνουν το δηλητήριο τους από 'δω κι από 'κει και χαίρονται κι από πάνω. Ένα ή δυο από αυτά τα άτομα δοκίμασαν τα κόλπα τους σ' εμένα. Μόνο που δεν ήξεραν ότι εγώ δεν είμαι καμιά που δεν αντιδράει. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.
  Δημιούργησαν ένα ψέμα μα αυτά ήταν τα κορόιδα. Τώρα που έχουν κάνει πολύ μεγάλα λάθη, αμφιβάλω αν κανείς θα τα εμπιστευτεί ξανά. Ήδη τα παράτησαν, προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν και μια φίλη τους που δεν νομίζω πια να είναι φίλη τους μετά από όλα αυτά, έχουν στραφεί αρκετοί εναντίον τους,ακόμα κι άτομα που δεν το περίμενα, ε, έσκαψαν τον λάκο τους κανονικά και με τον νόμο. Ν' αρχίσω να μοιράζω προσκλήσεις για την κηδεία τους σιγά σιγά γιατί έχουν κάνει πολλές κινήσεις αυτοκτονίας κι όπου να 'ναι θα πάρουν φούντο κι au revoir. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν!
       25ο post με την ετικέτα general! Wow!

Robyn: Body Talk

             Πριν το review, θέλω να πω πως την σήμερον ημέραν έχω γενέθλια. Γερνάω η ρουφιάνα! Πάμε στο review τώρα.
        Γιατί να ξαναπώ για την Robyn; Θα καταντήσω γραφική στο τέλος. Πολλοί θα μπορούσαν να την κατηγορήσουν ότι θέλει να μας φάει τα λεφτά βγάζοντας τρια mini albums αντί για ένα, αλλά δεν βαριέσαι, αυτό μειώνει την αναμονή.
   Η σειρά Body Talk από άλλους αγαπήθηκε, αλλά από άλλους μισήθηκε. Εγώ βρίσκομαι κάπου στην μέση, δηλαδή πως αν και δεν είναι η καλύτερη της δουλειά, έχει πολλά δυνατά σημεία που αποδεικνύουν την pop perfection της ασχημούλας Σουηδέζας. Just take a ride για να δούμε τι θα δούμε.
  Fembot: Τι σημαίνει Fembot; Οτιδήποτε κι αν σημαίνει, έχει catchy στίχους και μια δυναμική ερμηνεία από την Robyn, αλλά, ok, νομίζω πως παρακάτω υπάρχουν καλύτερα κομμάτια. Don't skip it, anyway.
Don't Fucking Tell Me What To Do: Προσοχή: παραπλανητικός τίτλος! Γιατί όσο γαμάτος είναι, το τραγούδι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Δεν είναι παρά μια λίστα πραγμάτων που την σκοτώνουν (ξέχασε να προσθέσει την φάτσα της) με συνοδεία ηλεκτρονικών μπλιμπλικιών.
Dancing On My Own: Pop anthem! Σηκώνει κανείς αντίρηση;
Indestructable: Ένα από τα πιο ιδανικά κομμάτια για να χορεύεις αγκαλιά με το γκομενάκι. Η pop perfection συνεχίζεται!
Time Machine: Το Time Machine, από τον Max Martin με αγάπη, εκφράζει αυτήν την επιθυμία για πισωγυρίσματα στο παρελθόν. Like it!
Love Kills: Τα beats είναι κάπως βαριά μα το Love Kills είναι η απεικόνηση του μάταιου τούτου κόσμου (If you're looking for love, get a heart made of steel /Cuz you know that love kills/ Don't go messing with love, it'll hurt you for real /Don't you know that love kills?). Απαισιόδοξο ως στίχος, αλλά ως αποτέλεσμα, αρκετά γοητευτικό. 
Hang With Me: Λίγο κατώτερο από το Dancing On My Own, λίγο καλύτερο από το Imdestructuble, αλλά κι αυτό ένα pop anthem.
Call Your Girlfriend: Συμβουλές περί σχέσεων. Not bad...
None Of Dem (ft Royksopp): Ωραία εισαγωγή, το ρεφρέν με χαλάει.
We Dance To The Beat: Σπαστικό. Αντικαταστήστε το με το Include Me Out από το Body Talk pt. 2 ή με το Cry When You Get Older από το pt. 1 .
U Should Know Better (ft Snoop Dog): Κάτι σαν το None Of Dem, μόνο που η ευτυχία κρατάει μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως δεν υπάρχει ρεφρέν.
Dancehall Queen: Robyn goes Carribean! Λίγο άσχετο με το υπόλοιπο album, αλλά ένα διάλλειμα μας χρειάζεται που και που.
Get Myself Together: Σε version μπαλάντας θα ήταν καλύτερο.
In My Eyes: Νομίζω ότι έχει βρεθεί σε λάθος μέρος στην tracklist ή να μην συμπεριληφθεί καθόλου.
Stars 4 - Ever: Βαδίζει στα χνάρια του Indestructable μα χάνεται στην διαδρομή.
                                 Overall:

Αν κρατήσουμε από το Body Talk τα καλά του σημεία κι αλλάξουμε κανά - δυο τραγουδάκια, βγαίνει ένα καλό pop album. Το album έτσι όπως είναι δεν είναι κι άσχημο, αλλά με τις αλλαγές αυτές θα έπαιρνε έναν μεγαλύτερο βαθμό. 7/10

Διάλογος 11: Άλογο.


- Αυτά τα παπούτσια που κάνουν 610€ είναι από δέρμα αλόγου τελικά.
- Μην πεις σε κανέναν ότι είναι από άλογο.
- Γιατί;
- Animal rights.
- Σκοτώνουν το άλογο;
- Νομίζω ναι.
- Απαγορεύεται να σκοτώνουμε τα άλογα;
- Δεν ξέρω.
- Μήπως δεν είναι από σπάνιο άλογο.
- Μπορεί να είναι από γέρικο.
- Αν τα πάρω δεν θα τρώω για ένα μήνα κρέας για να αποζημιώσω την φύση.
- Να τρως σανό.
- Ναι.
- Να σου πω κάτι;
- Πες.
- Πάρτα. Χειρότερο θα είναι να τα πάρει κάποιος που δεν θα έχει τύψεις.

Ψωμοτύρι.



cheesepeople.tumblr.com | breadpeople.tumblr.com

Διάλογος 10: Γιάννης.


- Ένα ραντεβού για κούρεμα θέλω να κλείσω.
- Με τον Γιάννη;
- Ποιος είναι ο Γιάννης.
- Μα καλά δεν ξέρετε τον Γιάννη;
- Όχι.
- Ένας ψηλός μελαχρινός.
- Δεν μου λέει κάτι.
- Να σας κλείσω με αυτόν;
- Έχετε κανέναν άλλο;
- Έχουμε και τον Αντώνη αλλά τώρα λείπει.
- Τι ώρα θα έρθει.
- Την Δευτέρα.
- Είναι καλύτερος από τον Γιάννη;
- Τέλος. Με τον Γιάννη θα σας κλείσω.

The Nostalgia And The Bitch

         Τον τελευταίο καιρό μ' έχει πιάσει ένα απίστευτο σύνδρομο νοσταλγίας, πιο βαρβάτο κι από βαρβάτο. Έχω ένα ψιλοκόλλημα με το παρελθόν γενικώς, αλλά αυτό που μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό είναι το κάτι άλλο.Ίσως να φταίει το γεγονός ότι αύριο είναι η επέτειος ενός τσακωμού μου (και τώρα λέτε εσείς, οι άμυαλοι αναγνώστες μου: "Και πως θα το γιορτάσεις μωρή writer;"). Ίσως να φταίνε τ' άστρα. Μάλλον η Πατέρα ή η Άση Μπίλιου θα είπε για νοσταλγία εντατίκ στον Σκορπιό. Μα δεν βαριέστε, εγώ θα κάνω ένα post άσκοπο όσο δεν πάει!
  Έχω αναμνήσεις κυρίως από την Β και την Γ Γυμνασίου, Θυμάμαι τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Β Γυμνασίου, όταν άρχισα να γράφω το πρώτο "σοβαρό" μου βιβλίο (με την έννοια ότι ήταν το πρώτο που είχε πάνω από 100 σελίδες). Τότε ήταν χειρόγραφο, τώρα το έχω μεταφέρει στον υπολογιστή και το έχω εκτυπώσει και, ναι, μπορείτε να με πείτε ψωνάρα επειδή καμιά φορά το κοιτάω και θυμάμαι τα παλιά. Τον Γενάρη εκείνης της χρονιάς, όταν οι ιδέες για το βιβλίο αυτό μου έρχονταν μια μια. Τον Δεκέμβρη της Γ Γυμνασίου, όταν κάποια ψυχή αναγκάστηκε ν' αφήσει το σχολείο που αγάπησε για να βουτήξει στα βαθιά νερά ενός άλλου χωρίς να το θέλει. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2009, όταν ήξερα ότι όλα θα πήγαιναν καλύτερα, δίχως εχθροπραξίες και βαθμούς κάτω από την βάση. Την αποφοίτηση μου από το Γυμνάσιο, την αρχή ενός τρελού καλοκαιριού. Νοσταλγίες και γεράματα μωρή, όπως θα έλεγε η λατρευτή Θεία Ντόνα.
  Όμως, όπως λένε οι She & Him, don't look back. Ας κοιτάξουμε το παρόν λοιπόν (ναι, σ' εσάς απευθύνομαι, heart broken sluts!:p). Αν μερικοί από εσάς αληθορίζετε, τότε αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα, δεν νομίζετε;

Singles Club! Dance Dance !

                                            1) Roll Deep ft Alesha Dixon - Take Control
     Οk, δεν περίμενα ποτέ να εκστασιαστώ με τραγούδι που θα έχει την πανέμορφη, αλλά άφωνη Alesha Dixon, αλλά αυτή η electro/hip hop αληταρία από την Μεγάλη Βρετανία έκανε το αδύνατο δυνατό! Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, κάτι μου τράβηξε την προσοχή κι αναρωτιόμουν τι ήταν αυτό που μου άρεσε. Μέχρι στιγμής δεν το έχω βρει, αλλά δεν πειράζει, θα το βρείτε εσείς που είστε καλά κορόιδα. 10/10
                                            2) Wynter Gordon ft The Freemansons - Believer
          Μετά απ' αυτό αρχίζω και πιστεύω ότι η Wynter Gordon θα γίνει η κολλητή των DJs μαζί με την Lady Gaga (truth hurts, τι να κάνουμε, κι εμείς οι haters πρέπει να συμβιβαστούμε με την αλήθεια). Το Believer είναι αυτό που λέμε club - friendly . Έχει αυτό το trance feeling. Με την πρώτη ακρόαση ίσως να μην πειστεί κανείς, αλλά με μια - δυο ακροάσεις, μπορεί να μπει στο κλίμα. 9/10
                                                          3) Eva - Not My Daddy
     Ντροπή σου Kesha που κλωνοποιείς το πρώτο σου super hit και το δίνεις σε αθώα πρωτοεμφανιζόμενα κοριτσάκια για ν' αρχίσουν την καριέρα τους και μάλιστα μοιάζουν κάπως φατσικά στην  Ashley Tisdale! Δεν θα πας στον Παράδεισο! 3/10
                                                  4) Kesha - We Are Who We Are
      Ενώ εσύ, σιγανοπαπαδίτσα, γράφεις καλύτερα τραγούδια για τον εαυτούλη σου! Το We Are Who We Are δεν είναι ο ορισμός του τέλειου τραγουδιού, αλλά οι Dr. Luke/ Max Martin πάλι έκαναν πολύ καλή δουλειά με την παραγωγή. 6/10
                                                          5) Rosanna - Waterfall
         Μεγάλη μου παράλειψη που δεν παρουσίασα το single της πολλά υποσχόμενης  Rosanna, πρώην μέλους ενός από τα αγαπημένα μου  girlgroups, τις Play. Το άδικα flopαρισμένο single από την δισκογραφική εταιρία του Popjustice έπρεπε να πάει πιο ψηλά, don't you angree? 10/10
                                                         6)  Pink - Raise Your Glass
            Μετριότις.... Αχ, που πήγαν οι καλές εποχές του U + Ur Hand και του So What; 6/10
                                                     7) Jessica Sutta - I Wanna Be Bad
                                              Omfg, is this Blair Waldolf singing?  2/10     
                                                   8) Luciana ft Static Revenger - I Like That    
      Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν μου γυαλίζει σε αυτό το τραγούδι. Δεν είναι κι εντελώς χάλια, οι Static Revenger έκαναν καλή δουλειά, αλλά ίσως η Luciana είναι πολύ βλάχα και trashy για τα γούστα μου. Κρίμα που τα solo tracks της δεν είναι τόσο καλά όσο οι συνεργασίες της (μιλάω για το Cupid Boy της Kylie Minogue και το For The Record της Lolene) 6/10
                                                     9) Nicole  Schrerzinger - Poison
        Ο RedOne έκανε θαύματα, αλλά η Nicole με την εκπληκτική παραφωνία της σκότωσε το τραγούδι. Καλό flop τους εύχομαι.5/10
                                                 10) Nelly Furtado - Night Is Young
          Αχ, αυτός ο Timbaland έχει κάνει κακό σε πολύ κόσμο. Δεν εξηγήται αλλιώς γιατί το Night Is Young είναι τόσο χλιαρό ώστε να αρχίζω να εκτιμώ το Say It Right. 6/10                                         
                                                                          
                                                                                                                               

Mνημονίου παροιμίες

Φασούλι το φασούλι, θα κλέψουν το σακούλι
Σαπουνίζοντας γουρούνια(pigs), χάνεις χρήμα και σαπούνια
πληρώνει χειρότερα, όποιος πληρώνει τελευταίος
Όταν έχεις(εξουσία) και δεν τρως, πρέπει να σε δει γιατρός.
Για χάρη του βασιλικού, τοκίζεται κι η γλάστρα.
Ένας μισθός δεν φέρνει την Άνοιξη.
Ο Γιωργάκης από τα μαλλιά του πιάνεται.
Το ομόλογο κι αν φλεβίσει, φιπι-άλφα θα μυρίσει.
Ή παπάς Άνθιμοςς ή ζευγάς Σουμάχερ.
Κάλλιο δύο και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει.
Δένδρο που λυγά, γίνεται σαλόνι
Πάρ' τη Μέρκελ στο γάμο σου να την πληρώνεις και του χρόνου.
Στους στραβούς κυβερνάει ο Γιωργάκης.
Ο βήχας κι ο παπάρας δεν κρύβονται.
Νηστικός μισθωτός δεν ψηφίζει.
Θέλεις να χάσεις έναν εταίρο; Δάνεισε του χρήματα.
Άλλα τα spreads του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.
Φτωχός άγιος, δοξολογία δεν έχει.(από τον Άνθιμο)
Όσα βρέχει ο Σαμαράς, τόσα καταπίνει ο Γιώργος.
Ανάθρεψε το μισθωτό να φάει και το πουγκί σου.
Μάρτης γδάρτης και κακός απεργοκαύτης
Βοήθα με να σε βοηθώ να καταπατήσουμε το βουνό.
Εγώ καλά ψηφίστηκα κι ας κλαίει όποιος με πήρε
Αν πάρεις Μάρτη δάνεια κι Απρίλη άλλο ένα, χαράς σ'αυτή την τράπεζα που στα χει χρεωμένα
Ο πλάτανος θέλει νερό και ο δήμαρχος τη μίζα.
Ο Γιώργος από τη βιάση του, στραβά τους νόμους κάνει.
Ο Ερντογάν κι αν έρχεται, ίδιο μαντάτο φέρνει.
Πάρε από την κακή την ώρα, για να δίνεις χίλιους Γιώργους.
Ξένο ψωμί ήταν πουτρωγε, του Γιώργου το μαχαίρι.
Του γειτόνου μας ο στρατηγός, γείτονας είναι κι αυτός.
Φυλάξου απ' άνθρωπο χοντρό και κρητικιά γυναίκα.
Χοντρή μπουκιά μη φας και λεφτά υπάρχουν μην πεις.
Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πούτσο.
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού θα κλέψουν κότες.
Αν έχεις τέτοιους φίλους μη δανείζεις στους εχθρούς.
Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα φάς.
Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θ ανέβουνε τα spreads.
Αν έχεις νύχια ξύνεσαι.Κι αν είσαι βουλευτής ,επίσης
Αν δε βρέξεις κώλο, καρχαρίας δε σε τρώει
Ανάρια ανάρια η σύνταξη για να 'χει νοστιμάδα.
Ανύπαντρος προξενητής, για πάρτη του γυρεύει.
Οπού 'ναι απόξω απ' το χορό πολλά για φόρους ξέρει
Απρίλης με τα χρέη του κι ο Μάης γι άλλη χώρα
Από κει που έκλεψε η κατσίκα θα κλέψει και το κατσικάκι.
Βαράει το σαμαρι ν' ακούσει ο Σαμαράς.
Το σκάνδαλο κι αν μαραθεί τη μυρωδιά την έχει.
Βοήθα με Έλληνα να μη σου μοιάσω.
Βρήκαμε παπά, ας κλέψουμε καμπόσους.
Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε καμένο αχυρώνα.
Δύο καρπούζια στου Άκη τη μασχάλη, χωράνε
Έβαλαν τη Μέρκελ να αρμέξει τα πρόβατα.
Έκαψα την καλύβα μου να μη με τρων οι ψύλλοι.
Έκλασε η νύφη, σχόλασε το Σταρ
Εκεί που είσαι ήμουνα και δω που είμαι θα ' ρθεις.Κώστας.
Έχω πολλά ράμματα για το Αρμάνι σου.
Η γριά κότα έχει τη σύνταξη
Η φτώχεια φέρνει ΛΑΟΣ
Η Ντόρα όντας γεννηθεί του Κωσταντή θα μοιάσει.
Θέλω ν' αγιάσω κι ο Άνθιμος δεν μ' αφήνει.
Θρέψε Αντώνη το χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίρι.
Κάλιο παγκαλοβούλωνε παρά παγκαλομίλαγε.
Κάλιο δύο και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι.
Κάνε με βουλευτή, να σε κάνω πλούσιο.
Κάποιου δανείζανε ένα γάιδαρο και του πήραν και τα δόντια.
Κι ο Άγιος μια μίζα θέλει
Κώλος που κλάνει ΕΣΥ δε φοβάται.
Με νουδου πλουταίνει η κόρη, με πασοκ η ακαμάτρα
Μνημόσυνο με ξένα ομόλογα.
Μπάτε σκύλοι δανείστε
Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον δανείζει.
Ο Γιωργάκης απ' τα μαλλιά του πιάνεται.
Ο λύκος από τα μετρημένα τρώει κι ο βουλευτής απ΄τ΄αλλα
Ο πεινασμένος Τσοβόλα ονειρεύεται.
Ο πεινασμένος γάιδαρος, τα ΜΑΤ δε λογαριάζει
Ο Γιώργος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη μάνα άλλαξε ούτε την άρθρωσή του.
Ο τρελός είδε τον Πάγκαλο και φοβήθηκε.
Η Μέρκελ στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Ο κακός γείτονας κάνει το φτωχό νοικοκύρη.
Ο λόγος σου με χόρτασε και πάρε και τ αρχίδια μου.
Το χρέος θρέφει μάγουλα και ξεγυμνώνει κώλους.
Ο Αντώνης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.
Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη χρεωμένη
Όλοι αντάμα κι ο Μητσοτάκης χώρια.
Όμοιος τον όμοιο κι ο Σαμαράς στα λάχανα.
Οποίος μπαίνει στο χορό, πληρώνει
Οποίος βαριέται να ζυμώσει πέντε χρόνια κυβερνάει.
Οποίος πηδάει ξένα παλούκια, θα χώσουν στον κώλο του άλλα τόσα
Όποιος σκάβει το λάκκο τ' αλλουνού, πέφτει η κόρη μέσα.
Όποιος έχει πολύ πιπέρι δανείζει και στα λάχανα.
Όποιος ανακατεύεται με τα δέματα, τον τρων' οι μπόμπες.
Όποιος έχει τα γένια, έκλεψε τα χτένια.
Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, άλλαξε κανάλι.
Όπου υπάρχει καπνός ,τελείωσε το πετρέλαιο
Όπου φτωχός κι ο φόρος του.
Όσα φέρνει ο Γιώργος, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα φτάνει ο Καρατζαφέρης.

Ούτε χρέος έχω ούτε με το Εκοφιν μαλώνω.
Μητσοτάκη παιδί διαβόλου εγγόνι.
Παπούτσι από τον τόπο σου κι ακριβοπληρωμένο.
Μνημόνιο στον άρρωστο. ώσπου να βγει η ψυχή του.
Πέσε μίζα να σε φάω.
Πιάστηκε σαν τον ποντικό στο ΔΝΤ
Σ' αγαπώ Γιώργο να κλάνεις αλλά μην το παρακάνεις.
Σκυλί που γαβγίζει μην το ψηφίζεις.
Σόι πάει το κοινοβούλιο.
Στις εννιά του μακαρίτη, άλλος πλήρωσε το σπίτι.
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης απ΄το '80 χαίρονται.
Της νύχτας τη δουλειά τη βλέπει ο Πάγκαλος και μιλά
Τι είν' ο μισθωτός, τι είναι στο βρακί του
Τι κάνεις Γιώργο; εκβιασμούς σπέρνω.
Τι γυρεύει ο Άνθιμος στο κανάλι...
Το ράσο δεν κάνει στον παπά. (πάχυνε)
Του Μητσοτάκη το παιδί, είναι δυό φορές γκαντέμης.
Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, δέκα το λαδόξιδο.
Τώρα στα γεράματα, πάρε γέρο τ άρματα.
Φωνάζει ο Γιώργος για να ψηφίσει ο νοικοκύρης.
Ψάχνει φόρους στ' άχυρα.