Την Pattyσαμε! Η Πιο Όμορφη Ιστορία!

           Το Mega έχει παράδοση στις καθημερινές σειρές, αυτή είναι μια αλήθεια. Και τι καθημερινές σειρές! "Μυστικά Της Εδέμ", "Η Ζωή Της Άλλης", "Βέρα Στο Δεξί" και γενικώς σειρές που ακολουθούν την ίδια συνταγή του μελό και κάνουν τρελές τηλεθεάσεις ενώ προσκινούνται από γερόντια που διψάνε για λίγο μελό ώστε να θυμούνται τις παλιές καλές μέρες που την έβρισκαν με Ξανθόπουλο και Βούρτση. Επειδή, όμως, εμείς οι άμυαλοι νεανίσκοι δεν τα γουστάρουμε αυτά κι είμαστε του πιο κεφάτου, το καναλάκι αυτό αγόρασε στα τυφλά μια σειρούλα απ' αυτές που θεωρούνται "νεανικές". Και ποιά βγήκε; Η Patty, μια μίξη Μαρίας της Άσχημης και Hannah Montana, δηλαδή ότι πιο hype στην κοινωνία του ΠΙΚΠΑ και του Δαφνιού. Ναι, ήταν προορισμένο από την αρχή για να γοητεύσει τον πλυθησμό της κατακαημένης Ψωροκώσταινας.
       Η υπόθεση; Μιλάμε, είναι καταπληκτική, πορώνει και καμία άλλη δεν της μοιάζει! Η Patty, μια δεκατριάχρονη, διαννοητικά καθυστερημένη κοπελιά που τσιγκλίζεται με το παραμικρό, μετακομίζει με την μάνα της στο σπίτι του - υποτήθεται ότι δεν το ξέρουμε - πραγματικού πατέρα της, του Λεάντρο και της αρραβωνιαστικιάς του, της Μπλάνκα, η οποία προφανώς έχει πάθει overdose από τις πολλές σαπουνόπερες που προβάλουν στην Αργεντινή, και σκηνοθετεί και καλά ίντριγκες για να διώξει την μάνα της Patty, οι οποίες - τι έκπληξη! - δεν πετυχαίνουν ποτέ μα ποτέ. Στο σχολείο που πηγαίνει η Patty υπάρχουν 2 κλίκες, οι Las Divivas, οι "κακές" με αρχηγό την Antonella και κάτι ξυλάγγουρα τα οποία την προσκινούν κι οι Las Populaires, οι "καλές", στις οποίες θα ενταχθεί η Patty. Εξυπακούεται ότι υπάρχει κι ο "όμορφος" της ιστορίας ονόματι Ματίας (πως λέμε μάτιασμα; Καμία σχέση!) που φυσικά θα ενδιαφέρεται για την Antonella και με την Patty θα κάνουν παρέα, αλλά θα τα φτιάξει μαζί της στο τέλος. Πορωθήκατε; Συγνώμη, δεν είχα καμία πρόθεση να σας κάνω να σκίσετε τα σουτιέν σας από την έκσταση! Η υπόθεση φταίει, εγώ όχι, μια απλή, αθώα blogger που δεν έχει σκοπό να βλάψει ούτε να ξεφτυλίσει κανέναν είμαι.
    Από τα πρώτα trailers ήξερα ότι η άποψη μου θα μείνει σταθερή για πάντα όσον αφορά αυτήν την καινούρια τηλενουβέλα: είναι μια μαλακία και μισή κι ολόκληρη μην πω! Δηλαδή για πόσο θα μας πλασάρουν το κλισέ "Τα μπάζα κάνουν την εξέγερση τους γι' αυτό έλατε κόσμε να θαυμάσετε!"; Λυπηθήτε μας ρε παιδιά, αν όχι τα νιάτα μας, την ομορφιά μας τουλάχιστον! Μας τα είπατε στην "Μαρία την Άσχημη", τα επαναλάβατε στον "Λάκη τον Γλυκούλη" και τώρα μας τιμωρείτε έτσι ; Για πόσο ακόμα θα βλέπουμε σειρές των οποίων το τέλος θα μπορούμε να προβλέψουμε από το πρώτο επεισόδιο;
   Βλέποντας την πρεμιέρα, άρχισα να μετράω τις αρρώστιες που μπορεί να προκαλέσει η παρακολούθηση της σειράς. I'll make a list.
   1) Το σύνδρομο "Θα πηδηχτώ από το παράθυρο". Προκαλείται από πολλές μαλακίες μαζεμένες.
   2) Κρίση αδιαφορίας. Γιατί δεν σ' ενδιαφέρει αν θα τραγουδήσει η Patty την τάδε κορώνα/ θα πηδήξει κανέναν η Antonella/ θα πει ο Λεάντρο αυτήν την κουβέντα/ η Μπλάνκα θα κάνει το τάδε κόλπο.
  3) Οξεία ζαπιγκίτιδα. Ποιος δεν θέλει να κάνει ζάπιγκ για να μην βαράει ενέσεις; Κανείς;
  4) Υπνηλία. Συνεπάγεται με την οξεία βαρεμάρα.
  Ευτυχώς, βέβαια, το Mega έδειξε μεγαλοψυχία κι έτσι βάζει την Patty  στις έξι, μια ώρα που υπάρχουν κι άλλα πράγματα να δεις και να κάνεις. Τελικά υπάρχει Θεός!
PS: Album reviews coming soon!