Στον πούτσο μας Λουλούδια! [UPDATED]

Όλα αυτά που βουίζουν στο κεφάλι μου τα επίκαιρα σαν τις περιβόητες πια “Βουβουζέλες” του Μουντιάλ, με έχουνε αποσυντονίσει σε μεγάλο βαθμό.
Μαριέτες, Αβέρωφ, Οικονομικά Μέτρα, Ζέστη, Κουνούπια και ούτε ίχνος στον ορίζοντα από λέξεις όπως λεφτά, άδεια, έρωτας, μπάνιο, διακοπές,
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και η πουτανιά φτιασίδι και για αυτό χρυσό μου, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και την έμπνευση!
Αυτό που κάνουμε με Πατάτες και κολοκυθάκια στο φούρνο το λέμε Μπριάμ.
Αυτό που κάνουμε με τα παραπάνω λαχανικά και όλο τον ορυμαγδό του λαχανόκηπου μέσα, τύπου “ότι βρήκα έβαλα”, το λέμε Τουρλού.
Τουρλού στα τούρκικα είναι το “Γύρω γύρω” Το ανακατεμένο.
Υλικά για όσους έχετε στο σπίτι.
Εμείς σπίτι μας καθότι έχουμε μια λόξα με τα λαχανικά, παίζει να το φάμε και δύο άτομα μια κατσαρόλα. Ειδικά άμα τα λαχανικά είναι από το μπαχτσέ, γάμησε τα σε λέω!
Πάνω κάτω, τράβα στο Σ/Μ και πάρε τα εξής που σου σημειώνω εδώ παρακάτω, τα οποία θα στα χωρίσω σε Πρωταγωνιστές λαχανικά, και λαχανικά κομπάρσους, τα οποία ναι μεν, δεν είσαι υποχρεωμένη φυσικά να βάλεις, αλλά αν τελικά βάλεις και αυτά το φαγάκι μας, από Απλό καθημερινό σήριαλ θα σου βγει Blockbuster!

Τι έχουμε εδώ κοπελιά?
[Πρωταγωνιστές]
3 μέτριες μελιτζάνες
4 μέτριες πατάτες
4 κολοκυθάκια
1 Κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 – 3 σκελίδες σκόρδου
½ ματσάκι μαϊντανός
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
5 ώριμες ντομάτες
[Κομπάρσοι]
2 καρότα
Μπάμιες
Φασολάκια
Κολοκυθοανθοί
[αυτά από μια φούχτα να βάλεις καλέ όχι πολλά μη σκιάζεσαι!]
1 κ.γ ζάχαρη για να σπάσει η ξινίλα της ντομάτας
αλάτι, πιπέρι να νοστιμίσει
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι κρασί ή ρετσίνα για να δώσει μια αρωματικότερη γεύση και να σπάσει και η πολύ γλύκα των λαχανικών.
Τι κάνω τώρα θεία?
Πλένεις τα χέρια σου. Έφυγες! Τώρα!
Λοιπόν τα φαγητό αυτό που λες είναι ποιο εύκολο και απ'το να κάνεις Beaute! [έλα μη με κοιτάς στραβά τώρα]
Τσάκω όλα τα λαχανικά πλένετα, καθάρνατα και ψιλόκοψε τα σε κομματούλια.
Τσάκω τη γάστρα, χώστα μέσα όλα μαζί.
Ναι παιδάκι μου όπως στο λέω όλα μαζί.
Τουρλού τουρλού! Το πιασες τώρα μανίτσα?
Ανακάτεψε με τα χεράκια και κλείσε τη γάστρα, ψήσε στους 200 βαθμούς για καμιά ώρα και αν το δεις να κρατάει άστο ακόμη λίγο με ανοιχτό καπάκι.
Υποσημείωση!
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΝΕΡΟ!
Θα αφήσεις το φαγητό να ψηθεί με τα δικά του ζουμιά, όπου τα λαχανικά ξέρεις θα βγάλουνε ένα κάρο ζουμιά, τα οποία σε συνδυασμό με το αργό ψήσιμο της γάστρας θα γίνουνε απλά υπερπαραγωγή!
Και μια Υποσημείωση για την Μαριέτα μας: "Ψωμί Τυρί δεν είχαμε, Χοντρή Ψωλή μας ήρθε!" 

Επειδή "Ξέρει η πάπια που ναι η λίμνη" για τα ανίψια που δεν έχουν ή είναι εκεί στα εξωτερικά η θειούλα έψαξε και το λοιπόν, ΓΑΣΤΡΕΣ θα βρείτε:
ΕΔΩ
ΕΔΩ
ΕΔΩ
ΕΔΩ
ΕΔΩ
ΕΔΩ