10 Σύνδρομα των Παραθεριστών

Να ξεκινήσουμε αναφερόμενες στις φυλές των παρεθεριστών,των οποίων τα σύνδρομα αναλύονται στην παρούσα ανάρτηση.Έτσι έχουμε αυτούς:
α)που έχουν εξοχικό
β)που κάνουν οργανωμένο camping
γ)που κάνουν ελεύθερο camping

Στην πρώτη κατηγορία παρατηρούνται συχνότατα τα κάτωθι σύνδρομα:

1.Το σύνδρομο"δεν είχα εξοχικό για πολλά χρόνια".Τα συμπτώματα είναι ότι κάθε μέρα θάλασσας θεωρείται ως αγαθό που πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό ώστε να δρέπονται τα μέγιστα ωφέλη.Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας 4 μπάνια το πρωί και 4 το απόγευμα ακόμη και αν έξω λυσσομανάει η Κατρίνα και χτες κοιμήθηκες με μάλλινη κουβέρτα.Η αίσθηση αυτή εξακολουθεί να σε διακατέχει ακόμα κι αν έχεις αποκτήσει εδώ και 10 χρόνια το δικό σου εξοχικό και δεν σε φιλοξενούν πια οι κουμπάροι σου.Είναι η λεγόμενη θεώρηση της θάλασσας ως καθήκον και ο νόμος των 1000 απλωτών ανά μπάνιο.

2.Το σύνδρομο"τώρα που έχω εξοχικό ας το χαρώ λίγο".Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα 36 χρόνια δεν πρόκειται να πας πουθενά αλλού αφού έτσι κι αλλιώς"πουθενά δεν είναι σαν τη Χαλκιδική".

3.Το σύνδρομο "θέλω να βγαίνω γυμνός στο μπαλκόνι να κρεμάω την πετσέτα".Ωφείλεται σε μια ήπια μορφή ψευδαίσθησης που σε οδηγεί να πιστεύεις ότι στη βεράντα του εξοχικού σου δεν σε βλέπει κανείς από τα γύρω σπίτια του οικισμού.

4.Το σύνδρομο "θέλω να πάρω εξοχικό να ηρεμώ στη μοναξιά μου ερχόμενος σ επαφή με τον εαυτό μου".Βέβαια για κάποιο λόγο πάντα καταλήγεις να φιλοξενείς άλλα 10 ζευγάρια ή 12 ξαδέρφια σου ακόμη κι αν πηγαίνεις για το διήμερο.

5.Το σύνδρομο "του παλιού εξοχικού".Το χεις πάρει πριν 20 χρόνια και ακολουθείς το μότο φτιάξτο μόνος σου.Περνάς κάθε καλοκαίρι χτίζοντας,επισκευάζοντας,προσθέτοντας...Όταν τελειώσεις(μετά 20 χρόνια)συνειδητοποιείς ότι έχεις περάσει κάθε καλοκαίρι δουλεύοντας και στην τελική δεν σ αρέσει καν το αποτέλεσμα.

6.Το σύνδρομο "θέλω να πάρω εξοχικό στη μέση του πουθενά".Όσο πιο ησυχαστήριο το θες τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να διαπιστώσεις ότι μπορεί να σαι στη μέση του πουθενά αλλά λίγο πιο κάτω είναι ένα trendy-super hot 24 ωρο beach bar.

Στη δεύτερη κατηγορία των θιασιωτών του οργανωμένου κάμπινγκ απαντά το κάτωθι σύνδρομο του:
7."Δεν είχα ποτέ εξοχικό αλλά έχω νοικιάσει ένα κομμάτι γης 10Χ10,έχω βάλει πάνω ένα τροχόσπιτο και το χω κάνει κουκλίτσα με τις ημιμόνιμες επεκτάσεις για το κουζινάκι,την τουαλετίτσα,το νεροχυτούλι κλπ..".Το όλο αποτέλεσμα θυμίζει μεθυσμένη ταινία τρόμου στο Δενδροπόταμο(περιοχή με τσαντήρια στη Θεσσαλονίκη.)


Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι ενθουσίωδεις οπαδοί του ελεύθερου κάμπινγκ που πάσχουν από το σύνδρομο του:
8. "θέλω διακαώς επιστροφή στη φύση και είμαι παράλληλα τσιγκούνης ή φτωχός και γι αυτό δικαιούμαι να χέζω σε όποιο μέρος έχει πάνω από 5 δέντρα μαζεμένα."

Τέλος υπάρχουν μερικά σύνδρομα που χαρακτηρίζουν γενικά το νεοέλληνα,ανεξαρτήτως προτιμώμενης παραθέρισης τα οποία είναι:

9.To σύνδρομο του "παίρνω αμάξι να πάω στη θάλασσα που απέχει 3 λεπτά από όπου βρίσκομαι".Αποτέλεσμα μερικοί να καταφέρνουν να κάνουν μπάνιο ΜΕ το αμάξι,πλένοντας ταυτόγχρονα και το όχημα.

10.Το σύνδρομο του"κουβαλάω μαζί μου 3 ψυγειάκια με σάντουιτΖ κι αναψυκτικά,δεύτερα μαγιώ,μπουκάλια με γλυκό νερό να ξεπλυθώ,2 ομπρέλες,σταυρόλεξα,ράδιο κλπ ".Και όλα αυτά παρόλο που τα παιδιά μου ειναι 34 χρονών,δεν σκοπεύω να περάσω τη μισή μου ζωή στην παραλία και το σπίτι μου απέχει από τη θάλασσα 2 λεπτά με αργό περπάτημα.

Η Θεά Κάφροδίτη εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όσους Άξιους Πιστούς πάσχουν από συμπτώματα απορρέοντα από τα καλοκαιρινά σύνδρομα.

Τέλος ζητούμε τη συνεργάσια σας στον εμπλουτισμό της λίστας ώστε τα σύνδρομα να καταγραφούν στο σύνολο τους.