ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS PRIDE 2011

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

pride11-3

pride11-4

pride11-1

pride11-5

Κόσμος, πολύς κόσμος στην παρέλαση φέτος. “Αγανακτισμένους” στο Σύνταγμα δεν είδα πολλούς. Ούτε αντιλήφθηκα κάποια αρνητική αντίδραση ή προπηλακισμό από μέρους τους, αν και είχε προηγηθεί η  (αποτυχημένη) προσπάθεια της Αστυνομίας να εμποδίσει με ένα περιπολικό επί της Σταδίου την πορεία του Pride μέχρι το Σύνταγμα. Σε αντίθεση όμως με τους τουρίστες στα γύρω ξενοδοχεία, δεν επέδειξαν και την παραμικρή θετική διάθεση. Απλά στέκονταν στα πεζοδρόμια και περίμεναν να περάσει το τσούρμο με χαρακτηριστικά παγερά και ξινισμένα βλέμματα…Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

pride11-6

pride11-8

O Iμπραχίμ ήταν σύντροφος του Αχμέντ Γιλντίζ, του 26χρονου φοιτητή που δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια με εντολή της οικογένειάς του. Μας θυμίζει ότι τα “εγκλήματα τιμής” με θύμα τους ομοφυλόφιλους είναι μια πραγματικότητα στη σύγχρονη Τουρκία…

pride11-2

Οι “Pink Singers”, μια γκέι και λεσβιακή χορωδία από το Λονδίνο.

pride11-9
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος στα πλατό.

pride11-12

Drag-show από τις “Κούκλες”.

pride11-13

pride11-14

pride11-11

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν μας τίμησε με την παρουσία του (μας έστειλε όμως την αντιδήμαρχο της …Κολωνίας), οι διοργανωτές δεν παρέλειψαν να τον ευχαριστήσουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την “αιγίδα” του. Όπως επίσης δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αφού, όπως μας ενημέρωσαν, είναι “ο μοναδικός κρατικός φορέας που μας στήριξε από την αρχή”. Φαίνεται γι’ αυτό όταν ξεσπούν διάφορες καταγγελίες σιωπούν χαρακτηριστικά….