Η βία ξυπνάει βία....

Τα χρυσά παιδιά της αυγής και του φασισμού αντί να φερθούν σαν πολιτισμένοι άνθρωποι μετά τα γεγονότα στην Αθήνα ξεχύθηκαν στην Θεσσαλονίκη και δημιουργούν προβλήματα. Θα μου πεις, ποτέ ο πολιτισμός και η λογική δεν συμβάδισε με την ακροδεξιά, τον εθνικισμό και τον ίδιο τον φασισμό.

Οπότε εχθές το απόγευμα στους Αμπελόκηπους έσκασε ένα λευκό βανάκι με μερικούς θρασύδειλους και επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Δυτικών Συνοικιών. Βλέπεις σε κανένα δεξιό δεν αρέσει να υπάρχουν χώροι όπου η κοινωνική συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων είναι εφικτή. Έτσι οι τύποι αυτοί επιτέθηκαν σε ένα χώρο εκθέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους χρήστες και τους επισκέπτες του αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους των Αμπελοκήπων. Καθώς οι κάτοικοι της γειτονιάς μπαινοβγαίνουν ελεύθερα σε αυτό τον χώρο είτε για να προσφέρουν κάτι είτε για να εξυπηρετηθούν από τα παιδιά που βρίσκονται εκεί.

Η επίσημη ανακοίνωση του χώρου για τα γεγονότα είναι η παρακάτω:
ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Την Παρασκευή 7/5 γύρω στις 11:30 το βράδυ, 10 θρασύδειλοι φασίστες επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Δυτικών Συνοικιών με κράνη, κοντόξυλα και σιδηρογροθιές. Η επίθεση αποκρούστηκε πλήρως από συντρόφους που βρίσκονταν στο στέκι τρέποντας τους σε φυγή και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το βαθμό της θρασυδειλίας τους. Η αντίδραση της γειτονιάς ήταν άμεση και αλληλέγγυα προς το στέκι και τους παρόντες συντρόφους.

Σε μία περίοδο κοινωνικών αναταραχών και αναβρασμού το παρακράτος αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο προσπαθώντας να χτυπήσει ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Η απάντησή μας είναι ξεκάρη.

Κράτος και παρακράτος δε μας φοβίζουν…
Μας εξοργίζουν.
Περισσότερα εδώ.

Το καλό είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε ότι ο χώρος είναι ανοικτός και ότι οι φασίστες το μόνο που κατάφεραν είναι να ξεσηκώσουν τη γειτονιά η οποία έχει αγκαλιάσει τον χώρο.

Τι να πω ίσως ο Δήμαρχος των Αμπελοκήπων δεν έχει καταλάβει ότι τα ίδια άτομα που τον ψηφίζουν είναι αυτά που έχουν αγκαλιάσει τον κοινωνικό χώρο που ο ίδιος δεν μπόρεσε να φτιάξει ποτέ.

Επίσης μετά τα τραγικά γεγονότα της Αθήνας δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμαρχος θα παρευρεθεί σαν κριτής στα Καλλιστεία που θα γίνουν στη γειτονιά του. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων συμμετέχει σε τοπικά καλλιστεία για να ανακηρύξει την Mις Επτάλοφο. Ελπίζω να είναι τόσο άσχημη όσο η πόλη που έφτιαξε.