Φιλέτο! Φτώχια! και Φιλότιμο!

Κοίτα για να ξηγηθούμε ανιψώλη μου!
Το ξεκοκάλισμα, στα πουλερικά ειδικά, δεν το λες και εύκολη υπόθεση.
Αλλά επειδή όπως έλεγε η σχωρεμένη η Μαλβίνα “Εμείς είμαστε και ζαβολιάρηδες αλλά και ερασιτέχνες” και καθότι ο καταραμένος γούγλης δεν βγάζει κάνα αποτέλεσμα στο ψάξιμο, αυτή τη φορά θα το αγοράσεις έτοιμο. Εγώ θα σου δώσω σήμερα μια συνταγή μούρλια! Για Γαλοπούλα φιλέτο γεμιστό με μοτσαρέλα!
Που και δεν θα χρειαστείς καταναλωτικό δάνειο για να την φτιάξεις! Και δεν θα κλείσεις μεροκάματο για το Οκτάωρο μέσα στην κουζίνα!
Τσάκω λοιπόν, [για τέσσεροι νοματαίοι είναι η συνταγή σήμερα] και πετάξου μέχρι το κοντινότερο Lidl [οικονομία χρυσό μου για μαλάκες ψάχνεις?] σου χω εδώ και τις λινκιές να ξέρεις τι θα αγοράσεις!
Θα χρειαστείς.
1 φιλέτο Γαλοπούλας στήθος.
[Είναι Ένα κιλό περίπου]
2 συσκευασίες Μοτσαρέλας σε άλμη
1 συσκευασία τυρί σε φέτες
[ εννοώ Gouda, Edam ή κάτι τέτοιο]
1 συσκευασία μπέικον σε φέτες.
[Και αυτό στα Lidl θα τα βρεις]
2 κουτάκια μανιτάρια
[θα πας που θα πας, κράτα και κανένα καβάτζα μαρή!]
2 μπουκάλια Μοσχοφίλερο
[ το ένα θα το γουρλώσουμε μη σκιάζεσαι]
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερα
[Ελπίζω να έχεις στην κουζίνα, τι διάολο!]
Αυτά για το κυρίως.
Για σαλάτα και για συνοδευτικό πάρε ότι σε φωτίσει ο θεός όλα εγώ θα στα πω καμάρι μου?
Λοιπόν λύνε χεράκια, βάλε ποδίτσα τσουπωτή και μπες μέσα στο μαγεριό!
Τσάκω το γαλόπουλο και εναπόθεσε το επάνω στο ξύλο κοπής, βούτα το μαχαίρι και χωρίς να κόψεις κάνα δάχτυλο, κάνε μία τομή από το πλάι του φιλέτου μέχρι τη μέση περίπου.
Όταν φτάσεις στη μέση θα ανοίξεις το φιλέτο στα δύο χωρίς να το χωρίσεις μέχρι κάτω, και μετά θα κάνεις μία ακόμη τομή από την απέναντι πλευρά του προς την αντίθετη πλευρά.
Σαν να γίνει ένα χαρτί διπλωμένο στα 3.
Πόσο ποιο κατανοητή να γίνω η πουτάνα πια?
Ωραία...τώρα πάτα το με τα χεράκια να γίνει έτσι.. ποιο ομοιόμορφο, και στρώσε επάνω τόσες φέτες κίτρινο τυρί, ώστε να καλύψεις όλη την επιφάνεια του. Χώσε από πάνω την μοτσαρέλα που θα έχεις κόψει σε φέτες, και καπάκωσε με το μισό μπέικον. Το άλλο μισό θα σε πω σε λίγο τι θα το κάνουμε.
Κλείσε ξανά τις άκρες του φιλέτου, αυτή τη φορά αντίθετα από ότι τις άνοιξες. Θα έρθει στα ίσα του αυτό τώρα, απλά θα είναι γεμισμένο με τα τυριά. Το λοιπόν! Με το υπόλοιπο μπέικον, κάλυψε την επιφάνεια εξωτερικά, άδειασε του το μισό μπουκάλι κρασί, βάλε και μπόλικο αλατοπίπερο
Λάδωσε το πυρέξ σου, χώσε μέσα το πουλερικό, και πέτα το με χάρη στο φούρνο.
Κάνα 40 λεπτό το θέλει μη σου πω ψέμματα. Σε μέτρια θερμοκρασία να μην μας γίνει στάχτη και Burberry!
Όταν με το καλό ψηθεί άκου τι θα κάνεις.
Θυμάσαι που αγοράσαμε και μανιτάρια?
Ωραία. Αυτά λοιπόν θα τα βάλεις σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι και θα τα τσιγαρίσεις καλά για να τα κάνουμε σάλτσα με το ζουμί της γαλοπούλας....
καθότι ανιψώλι μου, η γαλοπούλα όση ώρα θα ψήνεται θα βγάλει ζουμιά τα οποία εσύ δεν θα πετάξεις, αλλά θα τα περάσεις από ένα σουρωτήρι σαν αυτό πού έχουμε για να στραγγίζουμε το χαμομήλι, και θα τα αδειάσεις στο κατσαρολάκι.
Θα ρίξεις και την κρέμα γάλακτος στα καπάκια για να δέσει και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Όσο εσύ φτιάχνεις τη σάλτσα, το φιλέτο θα έχει κρυώσει κάπως, οπότε θα το κόψεις σε φέτες χωρίς να μαζεύεις τα χυμένα τυριά, και θα το σερβίρεις με τη σαλτσούλα του και από δίπλα ..ε..βάλε καμιά πατάτα τηγανητή μωρέ..την κάνεις που την κάνεις τη γουρουνιά, να το φχαριστηθείς κιόλας!
Να μην ξεχάσω καθότι είμαι σίγουρη ότι θα με ρωτήσεις μετά.
Το φιλέτο γαλοπούλα εκ πεποιθήσεως είναι στεγνό. Πριν το χώσουμε στο φούρνο, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπέικον έτσι ώστε όταν ψήνεται, αφενός με να μην μας αρπάξει εξωτερικά, και αφετέρου δε να μην γίνει σαν την έρημο Σαχάρα στο ψήσιμο αφού θα κρατάει τα υγρά και τα λίπη που θα βγάζει το χοιρινό.
Αυτά για την ιστορία.
Φιλιά Πολλά και καλή πετυχισιά!