Τούρκαυλοι (Τουρκολαγνεία και φιλότιμο)Ο όρος Τούρκαυλος προέρχεται από την αρχαία λέξη Τουρκαυλώνω η οποία χρησιμοποιόταν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας από τούς Έλληνες της περιοχής όταν ερχόντουσαν σε επαφή με το ξένο στοιχείο.


Τη σήμερον εποχή η λέξη Τούρκαυλος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αρσενικό ανθρωπίνου γένους με προέλευση από την χώρα της Τουρκίας. Στη πιο λαϊκή της μορφή χρησιμοποιείται για να περιγράψει όμορφους ηθοποιούς που παίζουν σε τούρκικα σήριαλ τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν γεμίσει τις οθόνες μας.


Χαρακτηριστικά Παραδείγματα Τούρκαυλων


Kıvanç Tatlıtuğ (Gumus, Menekse, Ezel)


Γεννημένος το 1983 ο νεαρός αυτός ηθοποιός εμφανίστηκε στις οθόνες μας μόλις πριν ένα χρόνο. Τα ξανθιά του μαλλιά και τα γαλάζια μάτια έφεραν έναν νέο αέρα στο Τουρκαυλικό στερέωμα. Τα ευγενικά του χαρακτηριστικά και η αγριότητα που επιδεικνύει όταν αυτή είναι απαραίτητη έκαναν ορδές τηλεθεατριών να τον φαντάζονται γυμνό πάνω σε ένα άλογο να καλπάζει μέσα στην έρημο με τα μακριά του μαλλιά λυμένα στον αέρα.


Για την ιστορία ο εν λόγω κύριος ξεκίνησε τη καριέρα ως αθλητής του μπάσκετ αλλά έγινε μοντέλο ενώ το 2002 είχε κερδίσει τον διαγωνισμό best model of the world όπως και πολύ άλλοι Τούρκοι.


Στον ναό μας τον αποκαλούμε Τζονταλάρ και είναι ο πλέον κατάλληλος ηθοποιός για να φέρει στην μεγάλη οθόνη τον ήρωα του βιβλίου Τα παιδιά της Γης. Απαιτούμε η δημιουργός των βιβλίων να τον επιλέξει.


Kenan Imirzalioglou (Azil Havat, Ezel)
Γεννημένος πριν 37 χρόνια αυτός ο Τούρκαυλος έφερε ένα νέο χαρακτήρα στην Ελληνική τηλεόραση, αυτόν του ΑΝΤΡΡΡΡΡΡΡΡΑ. Ο ρόλος του στον Εζέλ ήταν πλούσιος απο ωμή βία και άπειρες σκηνές με κουστούμι. Αυτός και τα 1.93 μέτρα του γεννήθηκαν για να φοράνε κουστούμι. Χιλιάδες Ελληνίδες γυναίκες αναστατώθηκαν ενώ η παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση εξάλειψε το χάσμα γενεών ανάμεσα στα θηλυκά των οικογενειών. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο ολόκληρες οικογένειες να παρακολουθούν το σήριαλ του. Δεν ήταν και λίγες ο περιπτώσεις όπου γιαγιάδες, μητέρες και εγγονές καθηλώθηκαν καθημερινά μπροστά στην τηλεόραση. Ο Kenan πρώην νικήτης του Model of Turkey 1997 κατάφερε με τον Εζελ να κάνει και τους άντρες να το παρακολουθήσουν. Είναι ΑΡΣΕΝΙΚΟ που ποθούν οι γυναίκες αλλά δεν μισούν οι άνδρες.
"Αυτός σε κοιτάει μια φορά και εσύ πέφτεις δύο" Μητέρα Dannossiel
"Μπορεί να με δέρνει anytime και για όσο θέλει" Erisabetsu


Burak Hakki (Dudaktan Kalbe)
O Πρώτος Τούρκαυλος. Μπορεί ο πραγματικά πρώτος να ήταν ο Ρωσοπόντιος που έπαιζε τον Ονούρ αλλά αυτός που προκάλεσε πραγματική υστερία ήταν ο Burak Hakki. Όποια ενδιαφέρεται να τον γνωρίσει μπορεί να γραφτεί στο επίσημο Ελληνικό Fun club του και να ταξιδέψει με τις υπόλοιπες τρελές στην Πόλη όπου θα έχουν και fan meeting μαζί του. Ήδη γνωρίζουμε μία που πήγε και τον γνώρισε. Ο Burak ξέρει να παίζει με την εικόνα του και κυρίως με την κάμερα και αυτό είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Γιατί σαν ηθοποιός πραγματικά είναι ατάλαντος. Αλλά ποιος νοιάζεται για το αν είναι καλός ηθοποιός όταν μπορεί να βλέπει ένα τόσο τέλειο πλάσμα στην οθόνη;
Οι περισσότερες τον αγάπησαν μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα όπου εκεί είδαμε έναν άνθρωπο καθόλου ψωνισμένο και μετρημένο, που φλέρταρε με την κάμερα με τρόπους που κανείς άλλος μέχρι τώρα δεν έκανε. Το ότι έχει γυρίσει σαν μοντέλο όλο τον κόσμο τον κάνει να ξεχωρίζει στη λίστα ενώ είναι και ο μόνος παντρεμένος. Ο πατέρας του γεννήθηκε στη Κομοτηνή κάτι που ο ίδιος δεν το ξεχνάει. Κλείνοντας είναι ο μόνος που έχει έρθει στην Ελλάδα χωρίς να ζητήσει αμοιβή και φαίνεται να ξέρει να διαχειρίζεται εμπορικά την εικόνα του πολύ καλύτερα από άλλους,


Από τη λίστα μας λείπει ο Ονούρ παρόλο που και αυτός προκάλεσε αναστάτωση στις Ελληνίδες. Ωστόσο εμάς μας θύμισε έντονα ποντιοφατσα του Καυκάσου που πίνει στη γωνία καθισμένος στις φτέρνες με πέντε κολλητούς του, γι' αυτό και προτιμήσαμε να μη τον προσθέσουμε.


Μετά από τόσα χρόνια τουρκοκρατίας η Τουρκία βρήκε νέους τρόπους για να μπεις ξανά στη ζωή μας ενώ εμείς αναρωτιόμαστε πως θα γίνει να μπει κάποιος απο αυτούς στο κορμί μας. Πραγματικά πότε θα βρεί τέλος αυτή η Ελληνική Τουρκολαγνεία;


υγ: Kαταλαβαίνουμε μετά από αυτό το ποστ πως η ανταλλαγή πληθυσμών έγινε με κριτήρια εμφάνισης και οι Τούρκοι μας έστειλαν όλους τους άσχημους και εμείς όλους τους ωραίους.