Είσαι για μιά Κρεμάλα;






<Κλίκαρε> με το ποντίκι πανω στο τεκνό για να παίξεις ;ο)

Φίλε Οδηγέ ...

Ετοιμάστηκες ε; Πας να κάνεις Πάσχα μακριά απο την ρουτίνα της πόλης σου. Να αλλάξεις τον αέρα σου, να αλλάξεις παραστάσεις, να ξεκουραστείς βρε αδερφέ και καλά θα κάνεις. Εγω μαζί σου είμαι.
Θα πάρεις και το αυτοκίνητο μαζί σου ομως έτσι δεν είναι; Χθές πήγες και το έπλυνες, σήμερα τσέκαρες λάδια, υγρά, αέρα στα λάστιχα το φούλαρες και αμόλυβδη κατοστάρα, έτοιμος. Εδώ θέλω την προσοχή σου. Πρίν ξεκινήσεις κάθισε 5 λεπτά, άναψε τσιγάρο και σκέψου μερικά σημαντικά πράγματα.

Αλκοόλ ή/και ναρκωτικά και οδήγηση.
Δέν χρειάζεσαι εμένα να σου πώ οτι ειναι ο χειρότερος συνδυασμός. Κάνε οτι θέλεις, πάρε οτι θέλεις αλλα άσε άλλον στο τιμόνι. Πάρε ταξί, πες του κουμπάρου να σε "πετάξει", πήγαινε με τα πόδια αλλά άσε το "βολάν" του αυτοκινήτου. Πιάσε το βολάν της διπλανής αν σου αρέσει (το βολάν του διπλανού πάλι δεν θα στο πρότεινα, η κακογουστιά του ειναι ολοφάνερη)


Δέν είσαι μόνος σου στο δρόμο.
Το ξέρω οτι δεν σου αρέσει αλλα δυστυχώς κυκλοφορούν και άλλοι οδηγοί μαζί σου στο δρόμο. Εσύ βέβαια εισαι ο καλύτερος. Κι έχεις και καλύτερο "εργαλείο". Οκ, το δέχομαι. Αλλα και σε άλλα, βάζω στοίχημα, οτι θεωρείς πως είσαι ο καλύτερος κι έχεις το καλύτερο "εργαλείο". Δεν σε είδα όμως να μας το μοστράρεις στο δρόμο ούτε να επιδυκνείεις δημόσια τις επιδόσεις σου. Γιατί να το κάνεις τότε με το αμάξι σου ματάκια μου;


Γιατί να τρέχεις;
Σε κηνυγάει κανείς; Πόσο χρόνο θα κερδίσεις; Μισή ώρα; Μία; Οκ. Σκέψου τώρα μια ζυγαριά και βάλε απο την μιά τον κερδισμένο χρόνο κι απο την άλλη τη ζωή σου. Ποιό είναι πιό σημαντικο; Έτσι μπράβο.


Ντέν έκουμε ντρόμους καρντιά μου.
Συμφωνώ οτι το Γερμανικό/Γαλλικό/Ιταλικό κλπ αυτοκίνητό σου έχει τις Χ προδιαγραφές. Έχεις δεί όμως τι αυτοκινητόδρόμους έχουν οι χώρες αυτές; Συγκρίνονται με τους ελληνικούς; ΧαΧαΧα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;


Οδηγία προς συνοδηγούς! Μήν σπάτε τα νεύρα του οδηγού, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να λύσετε τα γκομενικά/οικογενειακά/κλπ προβλήματα. Μην του υπαγορεύεται τι να κάνει και τι όχι, αν δεν τον εμπιστευόσαστε ας μην μπαίνατε εξ' αρχής. Μην κοιμάστε την ώρα που ο άλλος οδηγεί, η παρέα σας θα του κάνει την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Μην αλλάζετε CD/σταθμό συνεχώς ψάχνοντας το καλύτερο, είναι εκνευριστικό. Μην τρώτε μεσα στο αυτοκίνητο και το κυριότερο μην ταϊζεται τον οδηγό εν κινήσει! Τέλος, τις σεξουαλικές σας ορέξεις κρατήστε τις για όταν φτάσετε, ακόμα κι αν ο οδηγός συνεναίσει για μια "στοματική περιποίηση" εν κινήσει.

Αφού δείς κι αυτό το βίντεο είσαι έτοιμος να φύγεις.


Καλό ταξίδι

Καλό Πάσχα

Καλή Ανάσταση

Life Stories - Αγαπητό ημερολόγιο


Μεγάλη Πέμπτη

18:45 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Επιτέλους, πέρασε και η τελευταία μέρα στη δουλειά! Διακοπές για Πάσχα κι εμείς αύριο φεύγουμε! Πάμε Μύκονο με το Δήμο την Κλαίρη και τη Ματίνα. Οι δικοί μου γκρινιάξανε λίγο που θα φύγω αλλά ευτυχώς τους παρηγόρησε ότι θα είμαστε δύο αγόρια και δύο κοπέλες. Που να ‘ξεραν ότι οι κοπέλες είναι ζευγάρι! Βέβαια κι εγώ θα ήθελα να ήμουν ζευγάρι με το Δήμο αλλά δεν μας βγήκε. Δεν πειράζει περνάμε πολύ καλά μαζί και σαν φίλοι. Πάω να φτιάξω τα πράγματά μου.

20:20 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Έτοιμα τα πράγματα για αύριο. Νομίζω ότι πήρα πολλά για τρεις μέρες. Αλλά καλύτερα να έχω παρά να μου λείψουν. Ο Δήμος θέλει να βγούμε το βράδυ για ποτό. Μας βλέπω ξενύχτηδες αύριο στο καράβι!

Μεγάλη Παρασκευή

07:50 πμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Είμαστε μέσα στο πλοίο! Σε κανένα τέταρτο θα ξεκινήσουμε. Ο καιρός είναι καταπληκτικός. Ούτε καλοκαίρι τέτοια λιακάδα. Είμαι κουρέλι από το ξενύχτι, βγήκαμε τελικά εχθές με το Δήμο. Είδα και τον κοντό που μου αρέσει πάλι και συγχύστηκα. Αυτός γραμμένο με έχει βέβαια αλλά εγώ ελπίζω. Τον έχω δει να «παίζει» με διάφορο κόσμο που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμος. Τέλος πάντων. Είπαμε να ξεραθούμε στον ύπνο στο ταξίδι για να φτάσουμε φρέσκοι στο νησί. Τα κορίτσια θα μας περιμένουν εκεί μιας κι έφυγαν με το αεροπλάνο. Νομίζω ότι ακούω τις μηχανές … μάλλον ξεκινάμε !

13:15 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Τα νεύρα μου τσατάλια! Ο κοντός είναι μαζί μας στο πλοίο. Τον είδε ο Δήμος στο κατάστρωμα όταν βγήκε να χαζέψει το λιμάνι της Τήνου. Τι δουλειά έχει εδώ αυτός; Να δεις που πάει κι αυτός Μύκονο. Εμ, τι στην Τήνο θα πήγαινε; Λες να ‘χε κάνει τάμα να ψηλώσει; Ελπίζω να μην τον συναντήσω στο νησί αν και μάλλον αδύνατο …

15:30 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Είμαστε στο νησί αλλά δεν το ευχαριστιέμαι καθόλου. Έχω συνέχεια το νου μου μην δω τον κοντό. Ο Δήμος και τα κορίτσια βέβαια με βρίζουν που ασχολούμαι. Μου αρέσει πολύ αυτό το παιδί γμτ! Τέλος πάντων το ξενοδοχείο μας είναι καταπληκτικό, και το δωμάτιο που έχουμε με το Δήμο είναι πολύ γουστόζικο. Των κοριτσιών βέβαια είναι καλύτερο αλλά έχει διπλό κρεβάτι κι έτσι συμφωνήσαμε με το Δήμο να μείνει εκεί το ζευγάρι. Σε λίγο θα πάμε για καφέ στη Μικρή Βενετία. Ελπίζω να μην έχω καμία συνάντηση.

23:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Είμαι αμαρτωλός! Σήμερα το βραδάκι κατά τις 9:00 κι αφού είχαμε τρελαθεί στις βόλτες πεινάσαμε και είπαμε να καθίσουμε κάπου για φαγητό. Εγώ παρήγγειλα μια καρμπονάρα. Όπως τρώγαμε λοιπόν ξαφνικά βλέπω μερικούς από τους άλλους πελάτες να σηκώνονται από τα τραπέζια τους και να κάνουν το σταυρό τους. Ξαφνιάστηκα και γύρισα να δω προς το μέρος που κοίταζαν όλοι. Και τι βλέπω; Έξω από το μαγαζί περνούσε η λιτανεία το Επιτάφιου! Το ‘χα ξεχάσει τελείως ότι σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή! Κι εγώ ήμουνα μπουκωμένος με μπέικον και κρέμα γάλακτος! Θα πέσει φωτιά να με κάψει … σίγουρα γιατί το βράδυ θα πάμε και στο Pierro’s.

Μεγάλο Σάββατο
10:30 πμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Χτες βράδυ έγινε αυτό που δεν φανταζόμουνα. Πήγαμε με τα παιδιά στο Pierro’s και φυσικά ήταν εκεί κι ο κοντός. Το περίμενα βέβαια ότι θα τον έβλεπα εκεί. Ήταν μαζί με έναν άλλο. Κάποια στιγμή τους είδα να φιλιούνται. Το έδειξα στο Δήμο κι εκείνος μου είπε να το πάρω απόφαση και να μην ασχοληθώ άλλο. Δυστυχώς όμως το Pierro’s δεν είναι και κανένα τεράστιο μαγαζί κι έτσι κάποια στιγμή βρεθήκαμε να χορεύουμε δίπλα δίπλα. Τότε με είδε (εμ, ποιος του είπε να είναι κοντός;). Ταράχτηκε, το κατάλαβα. Αλλά μου χαμογέλασε. Εκείνη την ώρα ήρθε ο Δήμος από πίσω μου και με έπιασε από την μέση για να χορέψουμε. Το είδε ο φίλος του κοντού κι έκανε κι αυτός το ίδιο. Χωρίς να το καταλάβω βρεθήκαμε να χορεύουμε και οι τέσσερις μαζί! Έκανα ότι το διασκέδαζα αλλά η καρδιά μου κόντευε να σπάσει! Αναπόφευκτα συστηθήκαμε. Τους συστήσαμε και τα κορίτσια. Τον κοντό τον λένε Κώστα και τον άλλο Σάκη. Είναι ζευγάρι λέει 2 χρόνια. Αλλά ο Σάκης ζει μόνιμα στην Κύπρο και πηγαινοέρχεται. Εγώ όμως τον Κώστα τον είχα δει πολλές φορές σε μπαρ στην Αθήνα να χαριεντίζεται με διάφορους. Αλλά τι να πω; Να ρωτήσω τον Σάκη αν τα κέρατα τα βάζει στις αποσκευές όταν έρχεται Αθήνα; Το ‘παιξα αδιάφορος. Γενικά ο Κώστας δεν μιλούσε πολύ, ο Σάκης από την άλλη ήταν κατενθουσιασμένος που μας γνώρισε. Θέλει σήμερα το μεσημέρι να πάμε για καφέ … δεν ξέρω αν θα πάω. Προς το παρόν πάω για πρωινό γιατί το κεφάλι μου πάει να σπάσει από τα χθεσινά ξύδια

18:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Μετά το φαγητό πηγαίναμε να ρίξουμε καμιά ξάπλα στο ξενοδοχείο για να είμαστε φρέσκοι στην ανάσταση. Στο δρόμο όμως πέσαμε πάνω στον Κώστα και τον Σάκη. Θέλανε να πάμε για καφέ. Ο Δήμος η Ματίνα και η Κλαίρη δεν θέλανε. Εγώ πήγα. Μην με ρωτήσεις γιατί. Ο Κώστας πάλι αμίλητος ήταν. Ο Σάκης από την άλλη με τρέλανε στις ερωτήσεις. Όταν με ρώτησε «Έχετε συναντηθεί ποτέ με τον Κώστα στην Αθήνα;», έκανα το μαλάκα φυσικά. Όταν ο Σάκης όμως πήγε τουαλέτα και μείναμε οι δύο μας δεν άντεξα είπα του Κώστα «Δεν γυρνάς την κουβέντα αλλού γιατί δεν μου αρέσει να λέω ψέματα;». Εκείνος πάλι δεν μίλησε αλλά όταν ήρθε ο Σάκης από την τουαλέτα του ζήτησε να φύγουν.
Καλύτερα, γύρισα κι εγώ να ρίξω κανένα ύπνο μην είμαι σα σταφίδα το βράδυ. Τι τον ήθελα τον καφέ; Σε τι ελπίζω;

23:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην ανάσταση και περιμένουμε το Δήμο να κάνει τα μποτέ του! Ολη η Μύκονος σήμερα είναι στην τρίχα. Το τι συνολάκι κυκλοφορεί δεν το συζητάμε. Η δικιά μας όμως αργεί και θα την χάσουμε την Ανάσταση. Μετά θα έρθουμε πίσω στο ξενοδοχείο για τη μαγειρίτσα και ύστερα μπαρότσαρκα. Ο Κώστας με το Σάκη δεν ξέρω τι θα κάνουν αλλά το πήρα απόφαση να μην ασχοληθώ άλλο! Τόσο ωραία παιδία κυκλοφορούν στο νησί, σιγά μην κάτσω να περιμένω τον κοντό που έχει και (δήθεν) γκόμενο. Πάω να βγω από το δωμάτιο γιατί ο Δήμος έχει ψεκάσει πάνω του τόσο άρωμα που θα πάθω ασφυξία


Κυριακή του Πάσχα

13:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Τώρα κατάφερα και ξύπνησα! Ti ξενύχτι ήταν αυτό χτες! Μετά την ανάσταση όλο το νησί βόλταρε στα σοκάκια. Το έθιμο εδώ δεν είναι τα βεγκαλικά αλλά οι στρακαστρούκες. Αυτά τα αυτοσχέδια που τα πετάς με δύναμη κάτω και σκάνε. Χαμός μέσα στα σοκάκια καθώς οι ντόπιοι είχαν πιάσει τα περισσότερα μπαλκόνια και πετούσαν τις στρακαστρούκες στον κόσμο που περνούσε από κάτω! Το πόσα καλσόν κάηκαν ούτε ξέρω! Άσε δε που ήταν πολύ καλό τεστ για να τσεκάρεις. Εβλεπες κάτι μπρατσωμένους βαρύμαγκες που έσκαγε η στρακαστρούκα δίπλα τους και από την τρομάρα έβγαζαν κραυγούλες γκόμενας. Πως είναι το κατσαρίδα-τέστ; Αυτό ήταν το στρακαστρούκα-τέστ! Αποκάλυψη τώρα!
Εμείς αφού κάναμε τις βόλτες μας καταλήξαμε στην πλατεία του Pierro’s. Ο Ίκαρος που είναι από πάνω είχε drag show στην εξωτερική σκάλα με αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί όλος ο κόσμος στην πλατεία σαν υπαίθριο πάρτι.
Φυσικά πέσαμε πάνω στον Κώστα με το Σάκη. Εγώ έκανα τον αδιάφορο, άλλωστε μου είχε γυαλίσει ένας Άγγλος που καθότανε με μια παρέα κοντά μας και το ματάκι του έπαιζε προς το μέρος μου. Εκείνοι άρχισαν τα φιλιά και τις ευχές και μπαστακώθηκαν μαζί μας. Ο Κώστας βλέποντας πως τον γράφω δεν άντεξε και ήρθε να μου μιλήσει «Δεν μας μιλάς απόψε;» ρώτησε κι εγώ του απάντησα ότι «κάνω παιχνίδι με τον Άγγλο». Έδειξε σαν να ξενέρωσε αλλά δεν έδωσα σημασία. Κάποια στιγμή μπήκαμε όλοι μαζί στο Pierro’s για να χορέψουμε. Ύστερα από λίγο μπήκε κι ο Άγγλος με την παρέα του. «Εδώ είμαστε» σκέφτηκα θεωρώντας σίγουρο ότι θα μιλήσουμε. Αλλά ο κοντός που το πήρε χαμπάρι ήρθε και με έπιασε αγκαλιά κι άρχισε να μου κωλοτρίβεται δήθεν ότι χόρευε! Και μπροστά στο Σάκη! Ο οποίος Σάκης, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε αλλά έκανε το ίδιο με το Δήμο! Κι εκεί που σκεφτόμουνα ότι «Ωραίο ζευγάρι είναι αυτοί οι δύο» είδα και τον Άγγλο να φεύγει φανερά απογοητευμένος. Από την μία ήθελα να το ακολουθήσω αλλά η αγκαλιά και τα χορευτικά τσαλίμια του Κώστα δεν με άφηναν αδιάφορο. Αυτό το παιχνιδάκι κράτησε όλο το βράδυ. Με αφορμές να μου τρίβεται, να με χαϊδεύει να με χουφτώνει, όλα σε στιγμές που ο Σάκης δεν τον έπαιρνε χαμπάρι. Βέβαια κι εγώ δε έχασα την ευκαιρία να χουφτώσω. Μάλιστα κάποια στιγμή που τον είχα πιάσει από πίσω και χορεύαμε, τσέκαρα ότι ο Σάκης δεν κοιτούσε προς το μέρος μας και φίλησα τον Κώστα στο πίσω μέρος του λαιμού. «Με ανατριχιάζεις» γύρισε και μου είπε πονηρά. «Το ξέρω» του απάντησα και του έκλεισα το μάτι. Πολύ μπερδεύουν τα πράγματα και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Στο ξενοδοχείο μαζευτήκαμε το ξημέρωμα.
Σήμερα η Μαρίνα και ο Δήμος έχουν πάει να νοικιάσουν μηχανές. Θα πάμε στον Ορνό που έχουμε κλείσει τραπέζι για να φάμε τα ψητά … άντε γιατί το πρωινό το χάσαμε σήμερα και το στομάχι μου από τα χθεσινά ξύδια έχει αρχίσει να γουργουρίζει

18:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Έχουμε φάει σαν τα ζώα και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο μπας και συνέλθουμε.
Ευτυχώς κανένα σημείο ζωής από τον Κώστα και τον Σάκη αν και τα χθεσινά με έχουν εξάψει λίγο και τον σκέφτομαι.

22:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Τελευταίο βράδυ στο νησί. Αύριο φεύγουμε. Είμαστε όλοι κομμάτια από τις κραιπάλες αλλά θα βγούμε και σήμερα.
Δεν ξέρω αν θέλω να ξαναδώ τον Κώστα με το Σάκη. Το συζητήσαμε και με τα παιδιά ότι δεν είναι ζευγάρι της προκοπής και πολύ «παίζουν» γενικότερα. Ο Δήμος μας είπε ότι ο Σάκης το προηγούμενο βράδυ που χόρευαν έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι του Δήμου και τον χούφτωσε κανονικά!
Αν και σήμερα αρχίσουν τα ίδια θα σηκωθώ να φύγω. Ο Άγγλος άραγε να είναι ακόμα στο νησί;


Δευτέρα του Πάσχα

15:00 μμ
Αγαπητό ημερολόγιο,
Είμαστε ήδη στο πλοίο της επιστροφής. Ο Δήμος δίπλα μου ήδη κοιμάται. Κι εγώ σε λίγο το ίδιο θα κάνω γιατί πάλι το ξενυχτήσαμε χτες. Φυσικά ξαναείδαμε τον Κώστα και τον Σάκη. Και πάλι ο Κώστας άρχισε τις ματιές, τα υπονοούμενα, τα χάδια πάνω στο χορό. Ήθελα να ‘ξερα δεν ντρέπεται να τα κάνει αυτά μπροστά στο γκόμενό του; Εγώ από την άλλη ενώ είχα πει ότι θα φύγω, γλυκάθηκα από τις κινήσεις του Κώστα και μαζοχίστηκα πάλι όλο το βράδυ. Όταν γύρισα στο ξενοδοχείο και το σκεφτόμουνα το μετάνιωσα αλλά ήταν αργά. Ορκίστηκα όμως, πίσω στην Αθήνα όταν θα ξανασυναντήσω τον Κώστα να μην κάνω καμία κίνηση. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει στο νησί.
Το πρωί, όταν κατεβαίναμε στο λιμάνι να πάρουμε το πλοίο τους βρήκαμε σε μια καφετέρια να πίνουν καφέ. Σταματήσαμε να τους χαιρετήσουμε και τότε ο Σάκης γύρισε σε μένα και το Δήμο και μας είπε «Να αλλάξετε τηλέφωνα με τον Κώστα για να κάνετε παρέα στην Αθήνα. Μην νιώθει μοναξιά το μωράκι μου!». « Εμ, δεν σε θέλει», σκέφτηκα «εγώ προσπάθησα να το αποφύγω φίλε μου αλλά το τραβάει ο οργανισμός σου το κέρατο» ενώ έδινα το τηλέφωνό μου στον Κώστα. Και θα φροντίσω εγώ φίλε μου Σάκη να μη νιώσει καθόλου μόνος

Σε γενικές γραμμές πάντως περάσαμε πολύ ωραία αυτό το Πάσχα στην Μύκονο. Βέβαια απ’ ότι παρατήρησα δεν υπάρχει καμία θρησκευτική διάθεση και όλοι ήταν εδώ για την διασκέδαση και το life-style. Αλλά όπως είπε κι η Ματίνα «Άμα θέλαμε θρησκευτική διάθεση θα πηγαίναμε στην Πάτμο»
Άντε και του χρόνου να ‘μαστε καλά!!

A Podcast and an Album

Θα ξεκινήσω το σημερινό post με μία ραδιοφωνική πρόταση:

Ο Γιώργος Χαριζάνης είναι χρόνια στον ραδιοφωνικό αέρα της Θεσσαλονίκης. Χαρακτιρισμένος ως “Mr. Music” έχει καθημερινό ραντεβού με τους ακροατές του στις 17:00 με 19:00 στον Star FM 97.1! Αυτά ίσως να τα ήξερες. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι πλέον ο Χαριζάνης βγαίνει και σε Podcast! Κάθε εβδομάδα κυκλοφορεί μια μισάωρη εκπομπή την οποία μπορείς να κατεβάσεις και να την ακούσεις όποτε εσύ θέλεις και όπου θέλεις. Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί η 2η εκπομπή στην οποία πέραν των μουσικών νέων και των charts της εβδομάδας θα ακούσεις και μια συνέντευξη αυτούσια όπως την έδωσε η Madonna σε έναν Αμερικάνικο ραδιοφωνικό σταθμό. Για να κατεβάσεις το Podcast κάνε κλικ ΕΔΩ! (για να το ανοίξεις χρειάζεσαι το iTunes, αν δεν το έχεις το κατεβάζεις από ΕΔΩ!)

Πάμε τώρα και σε μία μουσική πρόταση:

Αν σου αρέσουν οι Coldplay τότε σίγουρα θα σου αρέσουν οι Fray!

Οι Fray δημιουργήθηκαν το 2002 στο Denver του Colorado. Εκεί λοιπόν τέσσερεις συμμαθητές ξεκίνησαν δειλά με κάποια live show και μικρά gigs που σύντομα μεγάλωσαν και μαζί με την υποστήριξη των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών δεν άργησαν να κερδίσουν το πολυπόθητο συμβόλαιο με την Epic Records το 2004. Μετά από αυτό αυτόματα όλα πήραν το δρόμο τους, η μπάντα κέρδισε τον τίτλο “Best New Band” από το Denver's Westword Magazine, το demo version του πρώτου τους τραγουδιού "Over My Head (Cable Car)" μπήκε στο top 30 των πιο πολυπαιγμένων τραγουδιών μέσα σε 4 μήνες μετά τις υπογραφές χωρίς επίσημη κυκλοφορία ως single και χρησιμοποιήθηκε σαν μουσική επένδυση στους τίτλους μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην Αμερική στις μέρες μας, στο Grey's Anatomy.

Δεν άργησε να έρθει και το προσωπικό album και έτσι το Σεπτέμβριο του 2005 το "How To Save A Life" βρέθηκε να φιγουράρει στα new releases των αμερικάνικων CDάδικων. Για πρώτο single στην Αμερική επιλέχθηκε το "Over My Head (Cable Car)" αφού η επιτυχία του ήταν ήδη δεδομένη. «Το "Over My Head" θυμίζει έντονα στιχουργικά τους Counting Crows αλλά μελωδικά τους U2» άρχισαν να γράφουν οι εφημερίδες και οι πωλήσεις να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Λατρεύω το "Over My Head" γιατί μου θυμίζει πάρα πολύ έντονα τις προπέρσινες μου διακοπές. Νομίζω είναι εθιστικό τραγούδι. Εδώ προσθέτω το video για να κρίνεις και μόνος σου.

Στην Ευρώπη το "Over My Head" κυκλοφόρησε ως δεύτερο single αφού προηγήθηκε εδώ η κυκλοφορία του “How to Save a Life” που για την Αμερική ήταν το δεύτερο single. Και τα δύο τραγούδια όπως και τα περισσότερα του album, χαρακτηρίζονται από μια μελωδική «χαλαρότητα» που άλλες φορές επιταχύνει αλλά άλλες πάλι επιβραδύνει έτσι ώστε σαν ακροατής δεν μπορείς να αποφύγεις το να μπλεχτείς συναισθηματικά όταν έρχεται το crescendo.

Η μπάντα αποτελείται από τον Isaac Slade (φωνή και πιάνο), Joe King (κιθάρα και φωνιτικά), Ben Wysocki (drums), και Dave Welsh (κιθάρα και μπάσο). Το album “How to Save a Life” τον Ιανουάριο του 2007 είχε ήδη πουλήσει 2,000,000 copies μόνο στην Αμερική και έγινε και το biggest selling digital album όλων το εποχών τότε, δηλαδή έκανε ρεκόρ σε επίσημα downloads σπάζοντας το προιγούμενο ρεκόρ των Coldplay και φέρνοντας στην μπάντα τα βραβεία “digital album” και “digital songs artist of the year” για το 2005. Το ίδιο album κέρδισε για τους Fray δύο υποψηφιότητες Grammy για το 2007, αυτή για το “Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal” για το single " Over My Head (Cable Car)", και αυτή για το “Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal” για το "How To Save A Life".

Τα Χριστούγεννα του 2006 η μπάντα κυκλοφόρησε μια διασκευή του “Happy Xmas (War is Over)” του John Lennon που ντεμπουτάρισε στο #50 του Billboard Hot 100, ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τραγούδι μπήκε σε top 100 chart.

Ακολούθησαν τα single “Look After You” και “All at Once” μέσα στο 2007 που είχαν αντίστοιχη επιτυχία με top chart positions τις #11 και #20 αντίστοιχα. Το νέο του album έρχεται προς το τέλος τις χρονιάς και το περιμένω με αγωνία!

Μέχρι τότε μπορείς να κατεβάσεις το “How to Save a Life” ΕΔΩ! (είναι torrent, για να το ανοίξεις και να αρχίσει να κατεβαίνει χρειάζεσαι ένα torrent agent, σου προτείνω το µTorrent που αν δεν το έχεις το κατεβάζεις free από ΕΔΩ! Μετά το μόνο που μένει είναι να κάνεις εγκατάσταση το πρόγραμμα, να ανοίξεις το πρώτο αρχείο με το πρόγραμμα και να επιλέξεις που θέλεις να κατέβει!)

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


Η μουσική και το blogging!

Τις τελευταίες μέρες όλο σκέφτομαι ότι κάτι θέλω να γράψω εδώ, ξεκινώ να γράφω κάτι και μετά από εντατικό γράψιμο και σβήσιμο καταλήγω απλά να κλείσω το word χωρίς να αποθηκεύσω το κείμενο.

Γενικά σκέφτομαι ότι έχω κλείσει 2 χρόνια και κάτι στο blogging… και τελικά τι γράφω; Έχω γράψει κάποια κείμενα «σοβαρά» αλλά οκ, φτάνω πλέον να αμφισβητώ την αξία τους. Το θέμα μου δεν είναι αυτό όμως. Διότι δεν έχει για μένα τόσο σημασία τελικά τι γράφω εγώ αλλά τι γράφουν οι άλλοι. Το λέω αυτό όχι μόνο γιατί περισσότερο διαβάζω άλλα blogs παρά ανανεώνω το δικό μου αλλά και γιατί η μαγεία του blogging αν υπάρχει βρίσκεται στα comments. Όχι μην με παρεξηγήσετε, δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά comments, μιλάω για τον διαδραστικό χαρακτήρα του blog. Διότι το blog ξεπερνά τον χαρακτήρα τον περισσότερων κλασσικών γραπτών μέσων «ενημέρωσης», στο blog ξέρεις ότι αυτό που γράφεις όχι απλά θα διαβαστεί αλλά θα σχολιαστεί. Εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς γράφουμε πάντα και μια εμβόλιμη ερώτηση μέσα στα κειμενάκια μας και περιμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις. Κάποτε ήταν προνόμιο πολύ λίγων να έχουν τον προσωπικό τους χώρο στο δίκτυο αλλά τώρα ο καθένας σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να έχει την προσωπική του σελίδα. Η αδελφή μου είναι Ά Γυμνασίου και η ίδια της αλλά και οι περισσότεροι συμμαθητές της έχουν σελίδες στο Hi5 και Facebook, ναι μεν δεν είναι blog αλλά και πάλι είναι ένας προσωπικός χώρος διαδικτύου.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, πλέον και οι έλληνες έχουν τον προσωπικό τους χώρο όχι σε επίσημες βαρύγδουπες σελίδες αλλά σε κάποιο blog server. Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα αποτελεί η Lily Allen και το MySpace της. Στο Facebook πια μπορείτε να βρείτε τον Μιχάλη Εμιρλή, Καλομοίρα, Παναγιώτη Ραφαιλίδη και η λίστα όλο και μεγαλώνει. Μάλιστα οι περισσότεροι καλλιτέχνες (εντάξει ίσως όχι οι έλληνες ακόμα) πρωτοδημοσιέυουν τα νέα τους τραγούδια σε αυτά τους τα blog προσπερνώντας έτσι τον ρόλο της δισκογραφικής, του επίσημου promotion και του γραφείου τύπου τους. Αν πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για το mp3 και το πώς θα αλλάξει τον τρόπο διακίνησης της μουσικής τώρα ίσως θα πρέπει να μιλάμε για το blogging.

Ένα μικρό παράδειγμα που μου δημιούργησε τεράστια έκπληξη εμένα προσωπικά είναι ο Μιχάλης Εμιρλής που διατηρεί σελίδα στο Facebook (ΕΔΩ) όπως είπα και παραπάνω και προτίμησε να ακουστεί για πρώτη φορά το νέο του τραγούδι online από σήμερα ΕΔΩ! (καλοκαιρινό τραγουδάκι με χιουμοριστικό στίχο, μου άρεσε)

Δεν ξέρω κατά πόσο όλο αυτό το σύστημα και η διακίνηση της μουσικής μέσω internet κάνει καλό ή κακό στη μουσική, αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Διότι ναι μεν τον καλλιτέχνη τον ενδιαφέρει να ακουστούν τα τραγούδια του και όχι απαραίτητα να αγοραστούν αλλά οι δισκογραφικές ειδικά στην Ελλάδα χωρίς κέρδος από τις πωλήσεις δεν μπορούν να εμπιστεύονται και να επενδύουν σε νέους καλλιτέχνες και έτσι δεν εκδίδουν τα τραγούδια τους πράγμα που μπορεί να αναστέλλει την ουσιαστική εξέλιξη της μουσικής αν κάποιο ταλέντο μένει στην αφάνεια.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι και εμείς πια ως ακροατές δεν εκτιμάμε ουσιαστικά την μουσική. Με το δωρεάν download έχουμε στην κατοχή μας οποιοδήποτε CD θελήσουμε σε λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτα. Όταν κάτι το έχεις σε τέτοια πληθώρα και μάλιστα εντελώς δωρεάν δεν μπορείς να εκτιμήσεις την αξία του. Έχει συμβεί άπειρες φορές να κατεβάσω κάποιο album που περίμενα να κυκλοφορήσει και να το στοιβάξω σε κάποιον φάκελο χωρίς καν να το ακούσω. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω να αγοράζω CD, το CD ξέρω ότι μόλις επιστρέψω σπίτι θα το βάλω να το ακούσω.

Το blogging είναι το μέλλον του internet? Πάντως σίγουρα είναι το παρόν και… βλέπουμε!

Θα σας αφήσω με ένα τραγουδάκι που όταν κατέβασα το album στο οποίο εμπεριέχεται δεν το άκουσα καν. Όταν πριν λίγες μέρες αγόρασα το CD (οκ άργησα, ξέρω) όμως όχι απλά το πρόσεξα αλλά το έχω λιώσει. Καλή σας ακρόαση!


Ονειράμα – Δύσκολος καιρός για Πρίγκιπες

Αληθεια ποια είναι η γνώμη σας για το blogging; Για το νέο τρόπο διακίνησης μουσικής; Αγοράζετε CD ή όχι πια;

Κάτσε πάνω στη μπάρα!

Τα γεγονότα της "Άρσης βαρών" τα μαθαίνεις φαντάζομαι γιατρέ μου!
Η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη απο τα γεγονότα και οι στιγμές εθνικής υπερηφάνιας που νιώσαμε στο παρελθόν έρχονται για να γίνουν στιγμές ντροπής.
Κι ενώ κάποιοι προτείνουν να αλλάξει η φύση του αθλήματος κι απο "Άρση Βαρών" να γίνει "Άρση Μωρών" οι κινέζοι θεωρόντας προφανώς οτι φέρουν μέρος της ευθήνης προτείνουν μια νέα εκδοχή του αθλήματος:




Κι επειδή απ 'ότι φαίνεται η ντόπα δεν αγγίζει μόνο την Άρση Βαρών, εκτιμώντας οτι και άλλα ολυμπιακά αθλήματα θα απαξιωθούν , έχουν να μας κάνουν ανάλογες προτάσεις:




Πού είπαμε οτι βγάζω εισητήριο γιατρέ μου;

Friction !!


Άνοιξε! Έχεις επισκέψεις!

Η Άνοιξη είναι η αγαπημένη μου εποχή γιατρέ μου. Το γκρίζο του χειμώνα φεύγει σιγά σιγά, τα λουλούδια ανθίζουν, το καλοκαίρι πλησιάζει κλπ, κλπ,κλπ.
Φέτος δε, με επισκέφτηκε προσωπικώς. Ναι, ναι μην ξαφνιάζεσαι. Αλλα να στο πάρω το πράγμα απο την αρχή.
Εκ γεννησιμιού μου (!) έχω μια αλλεργική ιγμορίτιδα η οποία διαρκεί απο το μέσο του φθινοπόρου ως και τα μέσα της άνοιξης συνήθως. Το ξεκίημα και το τέλος έχουν την μεγαλύτερη έξαρση αλλα όχι κάτι τραγικό. Φτέρνισμα, καταρροή, βουλωμένη μύτη το πρωί ... τέτοια. Αφου η περίπτωση είναι χρόνια, για μένα εχει γίνει σύνηθες το πράγμα χωρίς να με ταλαιπωρεί.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, τα πράγματα άρχισαν να σκουραίνουν. Ενας ανεξήγητος πυρετός, και τρομεροί πονοκέφαλοι. Κυριακή ξυπνάω μισόκουφος απο το ένα αυτί. "Κάπου την άρπαξα ..." σκέφτομαι ο αφελής και πλακώνομαι στα αντιπυρρετικά και τις C. Ως το βράδυ της κυριακής εχω κουφαθεί εντελώς απο το ένα αυτί. Ξημερώματα, ξυπνάω με τρομερούς πόνους στο (κουφό) αυτί και πυρετό. "Αυτό ήτανε" λέω, "εδώ θα αφήσω τα κοκαλάκια μου, τα φαγες τα ψωμιά σου μπαρμπαdemon".

Ρημαδοξημερώνει η δευτέρα και σέρνω το κουφάρι μου μέχρι τον ΩΡΛ. Του εξηγώ την κατάσταση. Με εξετάζει. Χαμογελάει...

"Σε επισκέφτηκε η Άνοιξη"
"Μπαρντόν γιατρέ μου; Δεν άκούω καλά απο δεξιά... μου το ξαναλέτε;"

"Η αλλεργία σου βρίσκεται σε έξαρση λόγω της Άνοιξης. Το ιγμόριο γέμισε υγρό, σου έκανε πυρετό και πονοκεφάλους και κάποια ποσότητα του υγρού πήγε και στο αυτί δημιουργόντας πονο και μέιωση της ακοής."

"Κι ολα αυτά εξ αιτίας της Άνοιξης;" ξαναρώτησα ηλιθίως.

"Ω ναί!" ειπε ενθουσιασμένος ο γιατρός σαν να μου είχε μόλις αναγγείλει οτι είμαι έγκυος.

Τέσσερις μέρες μου κατσικώθηκε η Άνοιξη! Αρμένικη βίζιτα!

Ας είναι, δεν πειράζει μιά στο τόσο θα το αντέξω. Αλλα που είστε κυρα Άνοιξη ... του χρόνου να πάτε κι αλλού ε; Μη σας πούν κι ακατάδεκτη. Δέν παρεξηγώ εγώ ... αλλοίμονο!

Έλα μ' ακούς;;


- Τι νέα;
- Καλά.
- Μμμμ... τίποτα συνταρακτικό;
- Ναι δεν άκουσες; Επιασαν 11 της αρσης βαρών ντοπαρισμένους.
- Δεν εννούσα αυτό.
- Το ξέρω απλά απέφυγα την απάντηση.
- Η οποία είναι;
- Τίποτα συνταρακτικό!
- Το ζώδιό σου πάντως λέει αυτή την εβδομάδα θα 'χεις τυχερά στα ερωτικά.
- Ναι και την περασμένη ελεγε ευνοια στα οικονομικά αλλα την αύξηση δεν την είδα πάλι στο μισθό μου.
- Τώρα μπορεί να πέσει μέσα.
- Στο πηγάδι να ησυχάσουμε. Δε με χέζεις.
- Είσαι αρνητικός. Δεν κάνεις τίποτα έτσι. Πρέπει να είσαι δεκτικός. Να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές.
- Ξεχνας μου φαίνεται οτι δεν είμαι η Μάγια η μέλισσα!
- Ελα, ξέρεις τι εννοώ.
- Τελος πάντων, ολα ανοιχτά τα έχω, και τα μάτια και τ' αυτία και τα ... τις κεραίες μου αλλα δεν κάθεται.
- Μπα δε γίνεται, δεν το κυνηγάς.
- Ναι δεν έχω βγεί ακόμα με το τουφέκι αυτό είναι αλήθεια.
- Κοροϊδευε αλλα ναι ... να το κυνηγήσεις, να βρεις το στόχο και να επιμείνεις και θα δείς που στο τέλος θα το "χτυπήσεις" το θήραμα!!
- Χα! Μήπως στο τέλος να κρεμάσω και το κεφάλι του πάνω απο το τζάκι;
- Ε, δε βγάζω άκρη μαζί σου!
- Αφου μου λες μαλακίες. Θες να σου θυμίσω τότε που έβεαλα στόχο εκείνο το μπάρμαν στο γκάζι που πήγαινα για 6 ολοκληρους μήνες κάθε βράδυ και ξεροοστάλιαζα στη μπάρα πίνοντας ολα τα Χαϊλαντς και στο τσάκ γλίτωσα τους ΑΑ; Και χαρά δεν είδα!
- Ε, έτυχε.
- Η μήπως τότε που ειχαμε παει εκδρομή και λυσάξατε οτι με γουστάρει το γκρούμ του ξενοδοχείου, νοστιμούλης ήτανε δε λέω, και πλήρωσα €500 room service, μόνο να απολυμάνουν το δωμάτιο δε ζήτησα και πάλι φως μηδέν!
- Μάλλον έχεις λάθος target group
- Ναι, εσένα περίμενα, ξεχνάς όμως μου φαίνεται εκείνη τη γνωριμία που έκανα απο το ιντερνετ, που οταν τον είδα ακίνητο στη φωτογραφία ήταν σα χασάπης της Αθηνάς. Ε, φτιάχτηκα ο άνθρωπος. Με το μούσκουλο, με το μουστάκι του, με το τριχωτό του στέρνο! Εδω είμαστε λέω! Μιλάμε και στο τηλέφωνο, ε, ξεφευγε λίγο αλλα οχι ανυσυχητικά! Και μου 'ρχεται στο σπίτι και μπάινει μέσα ο ψινάκης, αλλου μου πάει η μέση κι αλλου γέρνω μη μου πέσει; Που η κλίμακα ρίχτερ αμφιβάλλω αν θα άντεχε τη μέτρηση!
- Τι να πω μάλλον είσαι άτυχος. Αλλα μην το βάζεις κάτω.
- Ναι ναι ξέρω, τελος πάντων εσυ να τα βλέπεις αυτά και να συνειδητοποιείς πόσο τυχερός είσαι που έχεις τον άνθρωπό σου.
- Ασε με μωρέ και με αυτόν. Δεν τον μπορώ άλλο, Ολο σέξ και γούτσου γούτσου θέλει , Δεν αντέχω!
- .... <κλικ> ...
- Έλα που είσαι ;... μ' ακούς;

New Look

Ανανεωθήκαμε Γιατρέ μου!
Πώς σου φαίνεται το νέο μου look;

Μπορεί να μου έφαγε αρκετές ώρες ψαξίματος, πειραματισμών, googling και photoshop αλλα εμένα τουλάχιστον το αποτέλεσμα με ικανοποίησε τα μάλα! (τα ποιά;)

Ας το γιορτάσουμε λοιπόν με ενα Τανγό που έχουμε και καιρό να ακούσουμε.
Πρόκειτε για διασκευή, δεν θα σου πω ποιού κομματιού, άκουσε το είναι πασίγνωστο. Το μόνο που θα σου πώ ειναι οτι το group λέγεται Tanghetto και είναι απο το Buenos Aires της Αργεντινής



Καλό Σαββατοκύριακο Γιατρέ μου και με 'γειά μας τα καινούρια!!!