Tango of the Week No 4

Γιατρέ μου έρχεται κρύο το έμαθες;
Χιονιάς βαρύς θα πέσει λέει, πετρέλαιο δεν θα 'χουμε και ο μόνος τρόπος να ζεσταθούμε θα ειναι να αγκαλιάσουμε σφιχτά τον διπλανό μας. Έτσι οπως θα ειμαστε αγκαλιασμένοι απο το κρύο λοιπόν προτείνω να ρίξουμε κι ενα Tango να ζεσταθουμε γρηγορότερα ;ο)

Αυτη τη φορά σου έχω Tango απο ταινία. Παλιά ταινία, της χρυσής εποχής του Hollywood. To σεπτέμβριο λοιπόν του 1958 κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες το κωμικό musical Damn Yankees! με πρωταγονίστρια την Gwen Verdon στο ρόλο της Λόλα. Εκτώς απο εξαιρετική υποκριτική της Gwen, στην ταινία ξεχωρίζει και η ερμηνία της στο κομμάτι "What ever Lola wants, Lola gets", σε μουσική του Richard Adler και στίχους του Jerry Ross. Απολαυσέ την λοιπόν στην συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας.





Το καμμάτι στην συνέχεια ερμηνέυτηκε απο πολλές φωνές της εποχής οπως των Alma Cogan,Ella Fitzgerald,Caroline O'Connor κ.α. Μεταξύ αυτών ήταν και η Sarah Vaughan την ερμηνία της οποίας δανείστηκαν το 2003 οι Gotan Project για να ρεμιξάρουν το κομμάτι και να το συμπεριλάβουν στο remix album τους με τίτλο Verve // Remixed² .Άκουσέ το γιατρέ μου κι αν θες ρίξε και καμμιά φιγούρα !!!




Καλό Σαββατοκύριακο ;ο)
Update: Όπως με πληροφόρησε ο φίλος PAVLOS το Damn Yankees! πρίν γίνει ταινία είχε ανέβει ως παράσταση στο Broadway. Σύμφωνα με τη wikipedia, ανέβηκε το 1955 και έχει κάνει μέχρι σήμερα 1,019 παραστάσεις !!! Ευχαριστώ pavlo ;o)