Η υποκρισία των Starbucks...



Πρώτοι από όλους στην Ελλάδα τα Starbucks απαγόρευσαν το κάπνισμα στους χώρους των καταστημάτων τους. Θέλοντας έτσι να δείξουν την ευαισθητοποίηση της εταιρίας προς την υγεία των πελατών τους. Έτσι όπως και σε όλα τα καταστήματα του κόσμου και στην Ελλάδα μπορεί ο πελάτης να απόλαυση τον καφέ του σε καθαρό περιβάλλον χωρίς την ενόχληση του καπνού από τσιγάρο.



Άσχετα που στο κατάστημα της Εγνατίας τα τραπεζάκια είναι δίπλα στον πιο κεντρικό δρόμο του κόσμου και η ρύπανση από το αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερη... το παραβλέπουμε και προχωράμε.



Αυτές τις μέρες ανακαλύψαμε με την Dannossiel τις κρυφές χαρές του καφέ στα Starbucks. Καφέδες με ωραίες γεύσεις, όχι και τόσο καφέδες με ωραίες γεύσεις, μερικές εντελώς χάλια γεύσεις και φυσικά την ωραία τους γρανίτα από πράσινο τσάι. Όμως όλες αυτές τις ημέρες αυτό που μου έκανε εντύπωση (πέρα από την υπερβολικά αυξημένη τιμή) είναι η συσκευασία στην οποία σου προσφέρουν τους καφέδες....



Δηλαδή τα πλαστικά τεράστια κύπελλα... Καταλαβαίνω ότι το πλαστικό είναι μια καλή λύση στον καφέ στο πόδι. Let's face it μας αρέσουν τα πλαστικά αντικείμενα και κυρίως όταν είναι διάφανα και δεν χρειάζονται μπαταρίες. Αλλά γιατί τόσο πλαστικό...????





Πόσο πλαστικό καταναλώνετε από τα Starbucks ετησίως οεο? Οπότε σκέφτηκα δεν είναι λίγο υποκριτικό αυτό; Ενώ δεν αφήνεις τον κόσμο να καπνίζει για να είναι υγιής... επιτρέπει ωστόσο τους πελάτες της να χρησιμοποιούν όλο αυτό το πλαστικό το οποίο όπως ξέρουμε δεν μπορεί η φύση να το διασπάσει...



Άρα πιο είναι το ηθικό δίδαγμα των Starbucks? Χαρείτε τη ζωή !! Μη καπνίζετε!! Stay Heallthy σε ένα πλανήτη που σύντομα θα καταστραφεί...



Ρωτάω λοιπόν η ταπεινή κόρη της Θεάς Καφροδίτης τι να τα κάνω τα καθαρά πνευμόνια σ' ένα πλανήτη πεθαμένο και τυλιγμένο από το πλαστικό των Starbucks? Οέο?!



Αν πουλάνε σε όλο τον κόσμο τους καφέδες τους στην ίδια συσκευασία με αυτή της Θεσσαλονίκης πόσο σύντομα θα γεμίσει αυτός ο πλανήτης μόνο από τα πλαστικά ποτήρια τους;



Χωρίς να υπολογίζουμε τα πλαστικά από άλλες εταιρίες... τουλάχιστον η κοκά κόλα δεν απαγόρευσε το κάπνισμα κατά την διάρκεια χρήσης του προϊόντος της.



Θα μου πείτε “Hello υπάρχει και η ανακύκλωση!” και τότε θα σας απαντήσω… “Hello ο ελληνάρας δεν ανακυκλώνει πάντα” ή με πιο αμερικάνικο τρόπο «Είδατε να το γράφει σε κάποιο κατάστημα ότι μπορώ να κάνω ανακύκλωση τα κυπελλάκια;»





κάντε κλικ στην εικόνα.