H Γριά και ο Καμικάζι


Πως λέμε o Γέρος και η Θάλασσα, το παιδί και το δελφίνι; Καμία σχέση.


Πριν μερικά χρόνια ο ΠΑΟΚ συζητούσε να φέρει στην ομάδα ποδοσφαίρου έναν Ιάπωνα παίκτη. Είχα πει ότι αν θα το κάνει θα σκάσω στο γήπεδο ντυμένη με ιαπωνική σημαία και θα πανηγυρίζω με τον Ιαπωνικό παραδοσιακό τρόπο... (ντυμένη με ιαπωνικό παντελόνι, μπαντάνα (παρόμοια με αυτή του DanielSan) στο κεφάλι και κρατώντας τεράστια σημαία του ΠΑΟΚ ή της Ιαπωνίας)...



Τελικά όμως ο Ιάπωνας δεν ήρθε ποτέ... Ωστόσο η γριά της πόλης που ακούει και στο όνομα ποδοσφαιρική ομάδα Ηρακλής..... το έκανε το θαύμα της και έφερε τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι (Daigo Kobayashi).... Εγώ τώρα τι κάνω; Παρατάω τον ΜΠΑΟΚ και πάω στον Ηρακλή ή κάθομαι και το παίζω Κινέζα;

O Kobayashi-san, (ή να τον λέω Sama ή μήπως επειδή είναι μικρότερο να τον λέω Kun?) γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου το 1983. Μας έρχεται όπως είπαμε από την Ιαπωνία αλλά πριν έρθει στην Γριά έπαιζε στην Νορβηγία όπου έβαλε 13 γκολ πέρσι.


"Ήρθα στην Ελλάδα για να πλουτίσω τις εμπειρίες μου. Μ' αρέσει να παίζω πίσω απο τους επιθετικούς και πιστεύω ότι ειμαι καλός παίκτης γι'αυτό καλώ το κόσμο του Ηρακλή να έρθει να με δει". Τόνισε κατά την άφιξη του στις 27 Ιανουαρίου. Η Ιαπωνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε το πρωινό του Σαββάτου σε γνωστή καφετέρια για να τον υποδεχθεί και να τον κάνει να νιώσει πιο ζεστά στην πόλη μας.


Εγώ πάντως ανυπομονώ να τον δω τον Θεϊκό Άνεμο (θείο άνεμο το μεταφράζει στο wikipedia)στο γήπεδο....και ελπίζω να σηκώσει ψηλά τον Ηρακλή. Ελπίζω να μη τρομάξει με το τρελοκομείο που θα συναντήσει στη Θεσσαλονίκη και ότι οι συμπατριώτες του τον ενημέρωσαν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από την Ιαπωνία και από την Νορβηγία. Στον σημερινό αγώνα δεν έπαιξε και λογικό κιόλας αφού ο άνθρωπος δεν έχει πολλές ημέρες που ήρθε.


Ας καλωσορίσουμε τον Kobayashi-san με ένα ζεστό Irashaimase!!! Ηρακλής δεν γίνομαι όχι ακόμη, στην τελική μόνο για λίγους μήνες υπόγραψε συμβόλαιο, αν κάτσει και δεύτερη χρονιά τότε ίσως το σκεφτώ να γίνω. Προς το παρών παραμένω ΠΑΟΚ (και ας μην έχω ιδέα από αθλητικά). Όμως πραγματικά θέλω να πάω στο γήπεδο και να φωνάξω Ganbate στον Kobayashi San απο τις κερκίδες της kuso baba γνωστή και ως Ηρακλής.

(τελικά αυτού του παιδιού του πάνε πολύ τα γαλάζια, μήπως να τον κάνουμε Έλληνα να παίξει με την Εθνική μας....wishfull thinking)

Το blog του Kobayashi-san μπορείτε να το βρείτε εδώ (παράξενο που δεν είναι ameba blog) ενώ η επίσημη σελίδα του είναι αυτή.

edit : τελικά έκανε και αυτός ameba blog ...