Melodi Grand Prix

Λοιπόν, η eurovision είναι ένα απο τα πάθη μου, τη λάτρευα απο τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τι είναι, επίσης ως gay που σέβομαι τον εαυτό μου ΠΡΕΠΕΙ να ασχολούμαι (και να ήξερες πόσο με χαλάει εμένααααα...λοοοολ) στη Νορβηγία, περιττό να σου πω, όταν δηλώνεις πως σου αρέσει ο προκείμενος διαγωνισμός το επόμενο που σε ρωτάνε είναι αν έχεις αγόρι, σου υπενθυμίζω σε περίπτωση που το ξέχασες πως δεν είσαι κοριτσάκι (ατ λίστ, νοτ γιετ :pP)...

Τα περσινά πέρασαν,άρα δεν τα σχολιάζω.
Φέτος θα έχω μια πιο ευρεία προσέγγιση στη Νορβηγική συμμετοχή.

Η Νορβηγική επιλογή τραγουδιού που λέγεται "Melodi Grand Prix", γίνεται σε 4 στάδια:
- 1ος Ημιτελικός ---> επιλέγονται 2 τραγούδια
- 2ος Ημιτελικός ---> επιλέγονται 2 τραγούδια
- 3ος Ημιτελικός ---> επιλέγονται 2 τραγούδια
- Μεσολαβεί το στάδιο του "Siste sjansen" (το sj προφέρεται παχύ) ή αλλιώς "τελευταία ευκαιρία" όπου διαγωνίζονται τραγούδια που ήταν λίγο πριν την κορυφή στις προηγούμενες ψηφοφορίες, φέτος θα διαγωνιστούν 8 σε αντίθεση με πιο παλιά που ήταν 6. Απο αυτούς τους 8 θα μείνουν 4 που θα περάσουν στον επόμενο γύρο διαγωνισμού όπου και θα προκριθούν οι 2 (Το σύστημα αυτό μοιάζει με το "Andra Chancen" του Σουηδικού Melodifestivalen) η "siste sjansen" θα διοργανωθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Ålesund.
- Εθνικός Τελικός

Τώρα παρουσιάζω τα αγαπημένα μου απο όλο το νταβαντούρι so far όπου ανάμεσά τους πιστεύω κρύβεται το νικηφόρο.

Στον πρώτο ημιτελικό μου έκανε εντύπωση το up tempo-dance-electropop και βάλε...
Ένα πιασιάρικο-εμπορικό κομμάτι που ενδεχομένως να πάει καλά.

Velvet singing "Tricky" in KongsvingerΕδώ έχουμε κάτι αντίθετο.
Το Έθνικ άκουσμα επικρατεί και σου δημιουργεί μια αίσθηση μαγείας, εναρμόνησης φύσης και ανθρώπου---την ανάγκη να ερωτευτείς και να νοσταλγήσεις,να βγεις και να ψάξεις για το "Fairytale" σου...

Alexander Rybak singing "Fairytale" in Grenland
Εδώ ξανά το "Tricky" στο radio edit για να το ακούσεις καλύτερα..
Είναι δύο διαφορετικά τραγούδια και κατά συνέπεια δυο διαφορετικοί κόσμοι.
Θεωρώ πως και τα δύο έχουν τις δυνατότητες να πάνε πολύ καλά.

Τη Νορβηγία βέβαια θα την ήθελα με κάτι Έθνικ αφού είναι απλά αξέχαστη στα αφτιά μου η συμμετοχή της Christine Guldbrandsen στην Αθήνα με το αιθέριο τραγούδι της "Alvedansen" και ΒΕΒΑΙΩΣ το "Nocturne" με τους Secret Garden το οποίο και νίκησε το 1995 στο Δουβλίνο.
Κλείνοτας, βρίσκω αναγκαίο να αναφερθώ στο ΣΑΚΗΗΗΗΗΗ :PppP lol

Ο "!!μπαμπάς!!" επελέγη να μας εκπροσωπήσει ΠΑΛΙ (μήπως έχει ψιλο σιτέψει?? λεω εγώ τώρα...και δεν έχει να κάνει με προσωπικά γούστα, γιατί εμένα με ξέρεις, προτιμώ τους μεγαλύτερους--όπως όλα τα babies άλλωστε)

Τα τρία τραγούδια θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 12.30, στο ξενοδωχείο Hilton σε μια ξεπετο-press conference.

Όλα είναι σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου καθώς οι στίχοι υπογράφονται απο την Αλεξάνδρα Ζάκκα στο ένα (Out of Control) και απο το δίδυμο Craig Porteils & Cameron Giles - Webb στα άλλα δύο (Right on Time & This is our Night)

In detail...

1) Out of Order -- pop τραγούδι με RnB στοιχεία
2) Right on Time -- mid tempo τραγούδι
3) This is our Night -- ένα αρκετά δυνατό dance τραγούδι

Ο Ελληνο-Αυστραλός Craig Porteils και ο Cameron Giles - Webb έχουν συνεργαστεί,μεταξύ άλλων, με τους: Billy Idol, Tevin Campbell και Guns n Roses.

Ο Ελληνικός τελικός θα λάβει χώρα στο Αθηνών Αρένα, στις 18 Φεβρουαρίου.

Many Eurovision kisses