Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή;

Στην μέχρι τώρα πορεία μου σε τούτη τη ζωή γιατρέ μου, έχω συναντήσει αρκετούς ανθρώπους. Για ένα παράξενο, ανεξήγητο και μάλλον καρμικό λόγο όμως, στις ερωτικές μου γνωριμίες το υψηλότερο ποσοστό κατέχουν οι παντρεμένοι. Σε βαθμό μάλιστα που αν κάποιος δεν με γνώριζε θα πίστευε ότι το κάνω κι επίτηδες!
Οι εμπειρίες μου εμπλουτίστηκαν με διάφορες «ειδικότητες». Παντρεμένοι με παιδιά, παντρεμένοι χωρίς παιδιά, παντρεμένοι που το ήξερε η γυναίκα τους (ναι υπάρχει κι αυτό!), παντρεμένοι που δεν το ήξερε η γυναίκα τους (πιο διαδεδομένο), χωρισμένοι αλλά με επιμέλεια παιδιών, αρραβωνιασμένοι, λογοδοσμένοι και πάει λέγοντας.

Όλοι αυτοί τώρα χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες όσον αφορά την ομοφυλοφιλία τους.
Η πρώτη είναι οι Φοβικοί / Ενοχικοί. Δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, ότι κάνουν το κάνουν με φόβο, μην τους δουν, μην αποκαλυφτούν, μπαίνουν στο μπάνιο αμέσως μετά το sex για να ξεπλύνουν τις ενοχές από πάνω τους και συνήθως δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ. Τους συναντάς σε υπαίθρια ψωνιστήρια, πάρκα, τσοντοσινεμά και διάφορα άλλα λιγότερο υπολήψιμα μέρη.

Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που έχουν κάνει ένα στοιχειώδη διαχωρισμό μέσα στο μυαλό τους, έχουν συμβιβαστεί με την διπλή ιδιότητά τους και προσπαθούν να τη διαχειριστούν έτσι ώστε να απολαμβάνουν τον «απαγορευμένο καρπό» χωρίς να διαταράσσεται η οικογενειακή τους γαλήνη. Αυτή η κατηγορία είναι και οι πιο επικίνδυνοι. Τους συναντάς παντού, έχουν αυτοπεποίθηση, είναι συνήθως πανέξυπνοι, ξέρουν να διεκδικούν, 9 στις 10 θα στην πέσουν στην ψύχρα και δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να σε ρίξουν στο κρεβάτι τους. Με έναν πολύ ελεύθερο παραλληλισμό θα τολμούσα να πω ότι είναι ένας straight κυνηγός με μια gay προσωπικότητα. Αυτό ακριβώς είναι που μπορεί να σε γοητέψει, αλλά συγχρόνως να σε ρίξει στη λούμπα. Γιατί αυτοί δεν ψάχνουν για αρπαχτές. Η αρπαχτή είναι επικίνδυνη, από το να σε δουν κάπου, μέχρι να κουβαλήσεις καμία ασθένεια στη γυναίκα σου. Αυτοί σε ψάχνουν για μόνιμη γνωριμία. Που θα έχουν το σίγουρο sex, θα σε «βάλουν» μέσα στο πρόγραμμα τους, θα ξέρεις και θα αποδέχεσαι την «κατάσταση» - άρα δεν θα έχεις και πολλές απαιτήσεις και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να τους ζητήσεις γάμο και παιδιά. Βέβαια, παρ όλο που εκείνοι θα εξακολουθούν να κάνουν sex και με την γυναίκα τους, εσύ δεν επιτρέπεται να έχεις άλλους ερωτικούς συντρόφους με τη δικαιολογία ότι εκείνοι το κάνουν «κατ’ ανάγκη».

Ωραία όλα αυτά θα μου πεις γιατρέ μου, αλλά εγώ ως gay ελεύθερος τι όφελος μπορεί να έχω από μια τέτοια σχέση; Χμμμ … για να δούμε.

(+) Καλό sex. Λόγω έλλειψης. Γιατί ο παντρεμένος όταν το «βρει» θα το ευχαριστηθεί με πάθος και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ευχαριστήσει κι εσένα αφ’ ενός για να σε ψήσει να σε ξαναδεί κι αφ’ εταίρου για να μην πάει χαμένο το 3ωρο που το ‘σκασε από το σπίτι.

(+) Ρομαντικά δείπνα και δώρα. Πολύ σπάνια και διήμερα ταξίδια. Μέρος του παιχνιδιού για να σου δείξει ότι σε σκέφτεται, ότι είσαι κομμάτι από τη ζωή του κι ότι δεν σε έχει μόνο για το κρεβάτι

(+) Ελεύθερος χρόνος. Για σένα. Μια τέτοια σχέση σου αναλώνει μετά βίας 10 ώρες την εβδομάδα. Όλες οι υπόλοιπες είναι δικές σου να κάνεις ότι θες (εκτός από sex με άλλον βέβαια)

(-) Θα είσαι πάντα το Νο 2 (ή 3 ή 4 ανάλογα πόσα παιδιά έχει)

(-) Δεν θα μπορείς να έχει πολλές απαιτήσεις γιατί ξέρεις την «κατάσταση» οπότε τι μιλάς;

(-) Οι νύχτες σου θα εξακολουθούν να είναι μοναχικές όπως κι όταν δεν είχες σχέση

(-) Τα προβλήματά σου για εκείνον θα είναι υποδεέστερα γιατί τα δικά του είναι «οικογενειακά»

(-) Βγάζεις τελείως από το μυαλό σου τις έννοιες «Χριστούγεννα μαζί», «Πρωτοχρονιά μαζί», «Πάσχα μαζί», «Διακοπές μαζί» κλπ

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω γιατρέ μου. Τα συμπεράσματά σου τα έβγαλες. Ναι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Κι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν και την δική μας. Εμείς από την μεριά μας είμαστε διατεθειμένοι να την δώσουμε;